În mod tradițional, carnea de porc este „regina” platourilor de Crăciun, însă … unul dintre cei mai tari fermieri din comuna Frata vă propune o alternativă mult mai sănătoasă, cu carnea dulce!
„Miei 20 – 30 kg. Pret 20 lei kg. Soporul de Cimpie. Tel. 0732030258.” este anunțul publicat de fermier, pe rețelele de socializare.
Carnea de miel are numeroase beneficii pentru sanatate
• Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grasimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru organism.
• Previne instalarea bolilor cardiace.
• Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza productia de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.
• Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.
• Poate preveni anemia datorita continutului mare de fier.
• Contribuie la cresterea imunitatii si ajuta la functionarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.
• Contine si alte minerale bune organismului precum mangan, seleniu si cupru.