spot_imgspot_img

De ce să nu-ți faci o masă de Crăciun cu carne proaspătă de berbecuț, de la Soporul de Câmpie?

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

În mod tradițional, carnea de porc este „regina” platourilor de Crăciun, însă … unul dintre cei mai tari fermieri din comuna Frata vă propune o alternativă mult mai sănătoasă, cu carnea dulce!

„Miei 20 – 30 kg. Pret 20 lei kg. Soporul de Cimpie. Tel. 0732030258.” este anunțul publicat de fermier, pe rețelele de socializare.

Carnea de miel are numeroase beneficii pentru sanatate

• Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grasimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru organism.

• Previne instalarea bolilor cardiace.

• Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza productia de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.

• Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.

• Poate preveni anemia datorita continutului mare de fier.

• Contribuie la cresterea imunitatii si ajuta la functionarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.

• Contine si alte minerale bune organismului precum mangan, seleniu si cupru.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social