fbpx
spot_img

Daniel Buda, președinte PNL Cluj: Ne va paște o criză alimentară severă dacă nu luați măsurile necesare!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Eurodeputatul, Daniel Buda, care este și președintele PNL Cluj, a avut ieri un discurs TRANȘANT în plenul Parlamentului European.

Acesta a atras atenția asupra problemelor și pericolelor MAJORE cu care se confruntă societatea europeană, din punct de vedere agro-alimentar, din cauza războiului ruso-ucrainean.

 Astăzi, în cadrul Comisiei AGRI a avut loc un schimb de opinii cu Comisia privind perturbarea comerțului cu cartofi de sămânță între UE și Regatul Unit.

 De la 1 ianuarie 2021, cartofii de sămânță din Regatul Unit nu mai sunt importați către Uniunea Europeană. Motivul este că Regatul Unit nu este obligat să aplice măsurile de protecție a plantelor din Uniunea Europeană și astfel de la 1 iulie, la jumătate de an după Brexit, a renunțat la importul de cartofi de sămânță din UE în Regatul Unit.
 
 Au existat perturbări ale comerțului și astfel s-a ajuns la o destabilizare a industriei cartofilor de sămânță pe piața Uniunii Europene.
 
 În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Regională am atras atenția asupra unei potențiale crize alimentare prin care vom trece dacă nu se vor lua măsuri imediate din partea Comisiei în ceea ce privește producția și comerțul cartofilor de sămânță în UE. Am cerut să se ia în serios situația din Ucraina și din acest punct de vedere, pentru că acolo există posibilitatea de a se lucra pământul, temperatura este una benefică, însă situația devine tot mai îngrijorătoare. Puteți urmări intervenția mea mai jos.”, a declarat europarlamentarul.
 
Intervenția acestuia o puteți urmări mai jos:
 
 
spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Anunț important pentru proprietarii de terenuri din municipiul Turda!

Vă reamintim că arderea resturilor vegetale sau a altor tipuri de deșeuri este complet interzisă, în conformitate cu...

Clienții Băncii Transilvania Câmpia Turzii – ÎN PERICOL

În cursul serii de ieri, RefleqtMedia a publicat imagini și fotografii cu o persoană aflată în stare de...

Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda 

Compania de Apă Arieş anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 20.03.2023 între orele 13.00 – 16.00,...

PERCHEZIȚII LA O GRUPARE CARE DISTRIBUIA DROGURI ÎN ȘCOLI

Astăzi, 20 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare...
%d bloggers like this: