spot_img

Daniel Buda, președinte PNL Cluj: Ne va paște o criză alimentară severă dacă nu luați măsurile necesare!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Eurodeputatul, Daniel Buda, care este și președintele PNL Cluj, a avut ieri un discurs TRANȘANT în plenul Parlamentului European.

Acesta a atras atenția asupra problemelor și pericolelor MAJORE cu care se confruntă societatea europeană, din punct de vedere agro-alimentar, din cauza războiului ruso-ucrainean.

 Astăzi, în cadrul Comisiei AGRI a avut loc un schimb de opinii cu Comisia privind perturbarea comerțului cu cartofi de sămânță între UE și Regatul Unit.

 De la 1 ianuarie 2021, cartofii de sămânță din Regatul Unit nu mai sunt importați către Uniunea Europeană. Motivul este că Regatul Unit nu este obligat să aplice măsurile de protecție a plantelor din Uniunea Europeană și astfel de la 1 iulie, la jumătate de an după Brexit, a renunțat la importul de cartofi de sămânță din UE în Regatul Unit.
 
 Au existat perturbări ale comerțului și astfel s-a ajuns la o destabilizare a industriei cartofilor de sămânță pe piața Uniunii Europene.
 
 În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Regională am atras atenția asupra unei potențiale crize alimentare prin care vom trece dacă nu se vor lua măsuri imediate din partea Comisiei în ceea ce privește producția și comerțul cartofilor de sămânță în UE. Am cerut să se ia în serios situația din Ucraina și din acest punct de vedere, pentru că acolo există posibilitatea de a se lucra pământul, temperatura este una benefică, însă situația devine tot mai îngrijorătoare. Puteți urmări intervenția mea mai jos.”, a declarat europarlamentarul.
 
Intervenția acestuia o puteți urmări mai jos:
 
 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Crimă în zona de munte a Clujului? O târgumureșeancă a dispărut în condiții suspecte

La data de 23 mai a.c., în jurul orei 13.05, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată prin apel...

Cu burta la gură, înainte de majorat – vezi câte mame minore are județul Cluj

În conformitate cu statisticile europene publicate recent, România se numără printre țările cu cele mai multe mame minore. Pornind...

VIDEO – Două persoane rănite în accidentul de pe Centura Vâlcele – Apahida

Două persoane au fost rănite în tamponarea în lanț petrecută pe Centura Vâlcele-Apahida. „Până în acest moment, trei persoane...

Accident rutier FOARTE GRAV pe Centura Vâlcele – Apahida

4 autoturisme sunt implicate, chiar acum, într-un accident rutier petrecut pe centura Vâlcele - Apahida. La fața locului intervin...
spot_img

Dosar penal în cazul accidentului de muncă, de ieri, de la Câmpia Turzii

Polițiștii au demarat o anchetă după ce un bărbat, de 32 de ani, din Petreștii de Jos, s-a rănit grav, în timp ce efectua...
%d bloggers like this: