26 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaDacă e Sibiu Regiune Gastronomica Europeană, atunci nu poate lipsi Slow...

Dacă e Sibiu Regiune Gastronomica Europeană, atunci nu poate lipsi Slow Food România

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Slow Food Turda este invitată la acest sfârșit de săptămână la Sibiu, în cadrul evenimentelor găzduite de Asociația My Transylvania. Este prima întâlnire a comunităților Slow Food din țară, care constituie un prim pas pentru consolidarea rețelei naționale și înființarea Slow Food România.

Alături de Slow Food Turda, vor participa toate organizațiile slow food active:
Slow Food Iași, Slow Food București Valahia Gusturilor, Slow Food Cluj Transylvania, Slow Food Dobrogea, Slow Food Maramureș, Slow Food Sibiu, Slow Food Țara Bârsei, Slow Food Țara Silvaniei, Slow Food Târnava Mare, Slow Food Târgu Mureș, Slow Food Timișoara, Slow Food Viscri.

Tot în premieră pentru ONG-ul turdean este și parteneriatul dintre Slow Food Turda și ”Crama la Salina”, respectiv restaurantul ”Sarea în bucate” și ”Salina Equines”. Prin această asociere, Slow Food Turda va promova un concept complet de turism gastronomic sustenabil si enoturism, ce va fi prezentat și la întâlnirea ”Chef’s Alliance” de sâmbătă, o alianță internațională a restaurantelor și bucătarilor locali care susțin consumul produselor locale și folosirea în bucatăriile restaurantelor a ingredientelor locale. Din Romania aproape toate comunitățile Slow Food vor avea reprezentanți la această întâlnire. Chef’s Alliance pune pe meniurile restaurantelor numele producătorilor iar membri (în general bucătarii) se întâlnesc la evenimente și gătesc împreună. În acest moment sunt 1119 restaurante aliate peste tot în lume.

Slow Food Turda va face prezentarea brandului ”Friptură de Turda” asezonat cu renumitul vin ISSA Reasling Rin și servit împreună cu delicioasa dulceață din ceapa roșie de Arieș.

Ceea ce nu se știe este că după decenii de inactivitate, zona viticolă Dealurile Durgăului, terasele și pantele domeniului au fost transformate într-o vie roditoare, folosind tehnologie de exploatare de ultimă generație, și primind indicația geografică “Dealurile Transilvaniei”.
Proiectul „La Salina” reînvie istoria zonei viticole și poveștile locurilor care o înconjoară, printr-un amplu proiect de enoturism. La baza dealurilor cu vie, restaurantul „Sarea-n bucate” își așteaptă oaspeții. Aromele îmbietoare ale mîncărurilor gătite cu răbdare, după rețete tradiționale, se îmbină armonios cu vinurile ISSA.

Biroul de presă Slow Food Turda 21.03.2019

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: