spot_img

Cursuri de autoapărare, pentru femei, organizate de IPJ Cluj

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Ca prim moment în celebrarea alături de comunitatea clujeană a 200 de ani de atestare documentară a Poliției Române, în perioada 14 – 18 martie a.c., cu sprijinul Clubului Sportiv Politehnica Cluj-Napoca și al domnului profesor dr. Liviu Crișan, președinte al WUKF – World Union of Karate-Do Federations, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a organizat cursuri de autoapărare, destinate siguranței femeii.

 

Motivația a fost susținută de celebrarea feminității în anotimpul primăvăratic, dar și de dorința de reîmprospătare a  inițiativelor de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor.

 

De asemenea, este cunoscut faptul că în viața de zi cu zi se pot ivi situații spontane, în care necesitatea unor cunoștințe minime în ceea ce privește metodele specifice, de asigurare a integrității fizice, pot deveni cruciale. Tehnicile de autoapărare nu se limitează doar la o anumită forță, viteză sau agilitate, ci și la capacitatea de analiză și reacție adecvată.

 

Inițiativa polițiștilor clujeni a fost îmbrățișată de aproximativ 100 de doamne și domnișoare, care, sub îndrumarea polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, au învățat și aplicat, timp de o săptămână, metode de autoapărare.

 

Astfel, în perioada 14 – 18 martie a.c., zilnic între orele 12.00 – 14.00 și 14.00 – 16.00, sala de sport din incinta Bazinului Olimpic din Cluj-Napoca, a fost locul în care practica a venit în susținerea teoriei pe linia prevenirii violenței împotriva femeii.

 

Felicitări cursantelor! Fie ca săptămâna petrecută alături de noi, în practică și cunoaștere, să vă fie roditoare, toată viața !

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care...

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Câștigătorul licitației este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL –...

În zona de munte a județului Cluj se fură lemne la greu

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei...
spot_img

24 de ore intense pentru politistii mureseni

Polițiștii mureşeni au acționat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care puteau afecta liniştea comunității. Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii din...
%d bloggers like this: