spot_img
spot_img

Cum reușește Municipiul Câmpia Turzii să aibă cea mai mică incidență din mediul urban al județului? Mărturii din linia 1 luptei pentru viață!

spot_img

Municipiul Câmpia Turzii reprezintă, cu succes, paradoxul actualului val pandemic, în județul Cluj.

În plin val 4 al pandemiei de COVID-19, Câmpia Turzii reușește ceea ce niciun alt oraș din județ nu poate, să aibă cea mai mică incidență de infectări.

Cu doar 87 de cazuri active, rata de incidență la Câmpia Turzii este de 3.18‰, dar … care este secretul?

„La Centrul de Vaccinare Câmpia Turzii se vaccinează câte 150 de oameni în fiecare zi”, ne spune Dorin Lojigan – cel care, prin eforturi coordonate, a ținut Centrul de Vaccinare activ chiar și în cele mai „grele” perioade – când lumea aproape că nu se mai vaccina.

Cât privește munca pe care o duc medicii și personalul auxiliar din Spitalul „Dr. Cornel Igna”, deși ambele etaje ale spitalului, adică și fostul compartiment de îngrijiri Paleative și secția „Interne” sunt pline de pacienți COVID-19, personalul face față.

„Oamenii luptă cu moartea. Avem medici și asistente care stau și câte 12 ore echipați în combinezon. Nu-i lăsăm, nu-i lăsăm pe pacienți să cadă pradă morții. Când avem cazuri grave, telefonăm urgent la Cluj, Dej, Turda, Gherla, Satu Mare … chiar și la Sibiu am dat telefon pentru a transfera pacienți”, ne spune una dintre asistentele secției „Interne”, care a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Spitalul este „actualizat” tot timpul, pentru că în fiecare zi se execută noi și noi lucrări de reparații și modificări fie în saloane, fie pe holuri. Oamenii muncesc, iar managerul supraveghează situația.

„Domnul Antal poate nu este cel mai popular om din lume … dar este un om harnic. A fost bolnav cu COVID-19, recent, și chiar bolnav fiind se îngrijea și se interesa de situația din spital”, ne confirmă aceeași sursă.

Iată cum, printr-un efort comun: autorități-medici-populație, Câmpia Turzii încă rezistă în fața pandemiei.

Totuși, primarul Municipiului nu se culcă pe o ureche și-și îndeamnă concitadinii să se vaccineze.

„În momentul în care ai o unealtă care să-ți rezolve o problemă și nu o folosești … ești inconștient sau îți place să-ți complici singur viața. Eu m-am vaccinat cu lotul acela controversat de AstraZeneca … și iată-mă, sunt teafăr, sunt sănătos și sunt imunizat. Îi îndemn pe toți aceia care-și iubesc viața și pe cei dragi să se imunizeze. Nu mai credeți toate poveștile, oameni buni. Vaccinul FUNCȚIONEAZĂ, este SIGUR, este GRATUIT și ne poate salva viețile.

Eu, dacă am nevoie să-mi repar cămașa, mă duc la croitor, dacă am nevoie să-mi repar pantofii, mă duc la pantofar, iar dacă medicii – prieteni de-ai mei și cunoscuți – s-au vaccinat și mi-au spus că este „safe”, atunci și eu m-am vaccinat”, confirmă Dorin Lojigan.

Iar afirmațiile primarului sunt reale. Din totalitatea persoanelor spitalizate cu COVID-19 la „Dr. Cornel Igna”, 90% au fost nevaccinate.

 

 

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

🔝Încă două succese administrative pentru dezvoltarea Municipiului Câmpia Turzii

  ✅În această săptămână, domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, a...

Încep lucrările, cu fonduri europene, la Parcul Obeliscului din Turda

Astăzi a fost predat amplasamentul de începere a lucrărilor...

Vezi ce prevede strategia națională anti HIV/SIDA

❗După 15 ani, Guvernul României a aprobat, la propunerea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Intervenție în toiul nopții, la Ceanu Mare

Cine zicea că la Ceanu Mare nu se deszăpezește,...

ANGAJĂM buldoexcavatorist

Firma de construcții angajează operatori utilaje:-buldoescavatorist,-escavatorist,cilindrist,grederist și operatori TRUSA...

Interventie la Ludus – un copil a cazut in raul Mures

In urma cu doar cateva minimute, un copil lasat...
spot_img
spot_imgspot_img

Elevii din Luna față în față cu Poliția

La data de 12.11.2018, între orele 12:00-14:00, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi prevenirea delincvenței juvenile în incinta şi în zonele adiacente...

Sticla Arieșul pierde 3 puncte în prelungiri

Sticla Arieșul Turda a jucat, probabil, cel mai bun fotbal al său din acest campionat, în înfruntarea de ieri, de pe teren propriu, în...

Exclusiv: Restricții tot mai „light” de la 1 august / spectacole cu maxim 75.000 de spectatori / care sunt șansele unui #ZMT2021

Pe fondul informațiilor tot mai acerbe privind relaxările restricțiilor anti-COVID-19 începând cu data de 1 august, în mințile mai multor turdeni a încolțit ideea...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: