fbpx
spot_img
spot_img

Cum era IPS Andrei sa fie impuscat inainte de revolutie!

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

A fost la un pas sa fie impuscat de Securitate pentru ca nu voia sa colaboreze cu ei, iar USR-ul l-a “usurat” de indemnizatie.

- Advertisement -
- Advertisement -

Este povestea mitropolitului de Cluj, Andrei Andreicut.

„Aseară am vrut să-l împușc pe călugărul Andreicuț…! (…) Pentru că nu a colaborat, nu mi-a dat informațiile pe care le urmăream”, s-a destăinuit, colonelul de Securitate Vasile Pop, conform unor informații publicate azi de siteul stiripesurse.ro.

Marturia despre destainuirea securistului a fost depusa de Aurel Pop, fostul presedinte al Consiliului Orasenesc Campia Turzii.

”Cu decizie definitivă că nu a colaborat cu Securitatea, ÎPS Andrei este în centrul unui scandal provocat de unul dintre deputații USR care atacă frecvent Biserica Ortodoxă Română în integralitatea sa, fie că este vorba despre clerici, fie că este vorba despre mireni. Iulian Bulai, ajuns președinte al Comisiei de Cultură din Parlament, după ce umfla baloane pe străzile Norvegiei, a produs un precedent în istoria Academiei Române: pentru prima dată, un membru al Academiei, ÎPS Andrei, nu poate primi indemnizația de merit din cauza votului acordat de controversatul deputat USR.

 

Documentul datat 31 martie 2018 și pe care STIRIPESURSE.RO a decis să îl publice este unul nu doar de însemnătate istorică, ci demonstrează, fără echivoc, că ÎPS Andrei a refuzat colaborarea cu organele de Securitate chiar cu prețul vieții.”, precizează stiripesurse.ro.

 

 

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: