fbpx
HomeStiri din ClujCum a reușit Magdalena Lucia Suciu să-și ajute comuna carantinată!
spot_img
spot_img

Cum a reușit Magdalena Lucia Suciu să-și ajute comuna carantinată!

- Publicitate -
spot_img

În urmă cu exact o săptămână, comuna Chinteni se alătura unităților administrativ teritoriale din județul Cluj în care era instituită carantina, ca urmare a creșterii ratei de incidență a cazurilor Covid-19.

‼️‼️Prin Hotărârea nr. 89 din 13.11.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a PROPUS CARANTINAREA ZONALĂ a localităților Chinteni, Deușu, Vechea și Sânmartin.
Restricțiile pe care această măsură le implică, SE STABILESC PRIN ORDIN AL ȘEFULUI DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ.
Acest ordin NU A FOST SEMNAT ÎNCĂ, prin urmare, măsura carantinării nu a intrat în vigoare.
Oricum timp de două zile de la debutul carantinei zonale, nu vor fi aplicate sancțiuni, pentru a permite populației să se adapteze corespunzător noilor restricții.
De îndată ce ordinul va fi semnat și comunicat instituției noastre, vă vom informa prin toate mijloacele posibile – rețele de socializare, înștiințări scrise, publicare pe pagina de internet – despre măsurile stabilite.”, scria Magdalena Suciu, primarul comunei Chinteni, pe rețelele de socializare.
 
 
Ei bine, pentru a-și ajuta concetățenii să facă față carantinării, primărița din Chinteni a întreprins o serie de măsuri menite să faciliteze viața comunității.
 
Stimați locuitori,
Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, în vederea evitării deplasărilor în afara localităților carantinate, magazinele alimentare vor fi deschise zilnic.
De asemenea, farmacia din localitatea Chinteni va fi deschisă inclusiv duminica!
Multă sănătate!!!”, transmitea – în 15 noiembrie – Magdalena Suciu.
 
De asemenea, Primăria Chinteni a demarat eforturi de supraveghere și limitare a deplasării în comunitate, concomitent cu măsurile de reziliență și securitate locală.
 
Așa s-a ajuns la situația de astăzi, 20 noiembrie, când rata de incidență Covid-19 aproape s-a înjumătățit la Chinteni, de la 12.58, la 7.60.
 
Dacă trendul descendent al infectărilor cu Sars-Cov-2 continuă în ritmul actual, este foarte probabil ca, la Chinteni, odată cu ridicarea carantinei, în 13 decembrie 2020, să dispară și scenariul ROȘU.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: