spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Cristina Burciu: Sprijin financiar pentru operatorii economici care aduc turiști străini în România

Conducerea PNL a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului a început procedura de decontare de la bugetul de stat a cheltuielilor agențiilor de turism care au organizat sejururi în țara noastră pentru vizitatorii străini, cu o durată de cel puțin patru nopți. Această schemă de minimis are un scop clar și bine definit, respectiv valorificarea incomingului ca activitate de export.

Prin stimularea operatorilor economici de profil, statul român își propune atragerea unui număr cât mai mare de turiști de peste hotare, și, implicit, o creștere exponențială a încasărilor provenite din această ramură economică.

Înscrierile se vor face exclusiv online, prin intermediul unui formular electronic, disponibil pentru consultare pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Programul prevede acordarea unui sprijin financiar din bugetul național agențiile de turism organizatoare, care au avut activitate de incoming în anul calendaristic anterior mai mare de 200 de turiști străini.

 

Acestea vor primi suma de 40 euro pentru fiecare turist străin care a achiziționat și plătit, în anul anterior depunerii, printr-o agenție organizatoare de turism de incoming în România, direct sau printr-un partener extern, un sejur turistic sau circuit de cel puțin patru nopți de cazare în România. Suplimentar, agențiile eligibile vor beneficia de doi euro pentru fiecare noapte petrecută în plus de turiștii din străinătate, peste cele patru, în cadrul aceluiași sejur sau circuit turistic.

În vederea obținerii ajutorului de minimis, operatorii economici trebuie să depună trimestrial contractele cu partenerii externi, din care să rezulte numărul de turiști străini, contractele directe cu turiștii străini, voucherul eliberat de către agenție, semnat și ștampilat de către unitatea de cazare, precum și dovada prestării serviciilor de cazare de către unitatea de cazare și numărul turiștilor. Pentru a intra în posesia sumelor acordate, va fi contabilizat numărul turiștilor ale căror sejururi sau circuite sunt finalizate în cursul fiecărui trimestru. Cheltuielile vor fi decontate de către MAT, în termen de 30 de zile lucrătoare de la depunerea lor.

Consider lăudabil faptul că bugetul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului aferent schemei de minimis pentru acest an, destinat operatorilor turistici, este în valoare de 7 milioane lei, sumă care va fi repartizată unui număr de 1.200 agenți economici beneficiari.

 

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img