spot_img
spot_imgspot_img
Stiri - nationalCristina Burciu: Schemă de ajutor în valoare de 200 milioane euro destinat...

Cristina Burciu: Schemă de ajutor în valoare de 200 milioane euro destinat compensării proprietarilor de păduri pentru restricțiile de exploatare


Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat destinată României, în valoare de 200 milioane euro, în vederea compensării proprietarilor de păduri pentru lemnul rămas netăiat din cauza cerințelor ecologice obligatorii.
În baza normelor Uniunii Europene privind acordarea ajutoarelor de stat, sprijinul de care vor beneficia proprietarii de păduri din țara noastră are rolul de a stopa și inversa declinul accentuat al biodiversității din această perioadă. De asemenea, pe fondul încălzirii globale și al schimbărilor climatice repetate, schema de ajutor conferită României va fi în măsură să amelioreze serviciile ecosistemice și să conserve habitatele și peisajele unice de care dispunem.
Comisia Europeană a elaborat acest ajutor în conformitate cu prevederile legale existente, care permit statelor membre să sprijine dezvoltarea anumitor activități economice, precum și al directivelor privind ajutoarele de stat în sectoarele agricol și forestier și în zonele rurale.
Specific pentru România, CE a concluzionat că spijinul este absolut necesar și adecvat în vederea susținerii dezvoltării sectorului forestier.
Asistența financiară acordată țării noastre este una proporțională, stabilită la minimul necesar, obiectivul urmărit fiind limitarea impactului asupra concurenței și a schimburilor comerciale dintre statele membre.
Sprijinul financiar va fi acordat până la 31 decembrie 2027, sub forma unor subvenții directe acordate proprietarilor privați de păduri. Cuantumul ajutorului per beneficiar va fi calculat pe baza prețului mediu al unui metru cub de lemn pe picior, precum și a volumului mediu anual de pădure nerecoltată pe hectar și pe an.
Salut aprobarea acestei scheme de ajutor de care vor beneficia proprietarii de păduri, cu încrederea că ei își vor recupera pierderile suferite din cauza obligativităților ecologice, și, de asemenea, vor contribui în continuare la conservarea și perpetuarea „aurului verde” al României.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

A fost dezvăluit Marele Plan al NATO pentru un război împotriva Rusiei: este pregătit minuțios de 14 ani

Țările NATO au început să se pregătească pentru confruntarea cu Rusia și revenirea...

Via Transilvanica străbătută integral, timp de o lună, de 200 de angajați E.ON

Cei 1.400 de kilometri ai acestui traseu, din Putna...

Lansarea ediției XV-a a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat!

ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor,...

Cristina Burciu: Investiții esențiale în dezvoltarea economică a României

Conducerea PNL a Ministerului Finanțelor a încheiat procedura...

Magiunul de Topoloveni, primul produs românesc de indicație protejată la nivel UE

Magiunul de Topoloveni🧉este poate unul dintre cele mai cunoscute...

Toată stima! O profă de mate spune lucrurilor pe nume

Sictirită până peste cap de atitudinea indolentă a elevilor...

Sprijin financiar în valoare de 83,11 milioane lei pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: