spot_img

Cristina Burciu: România, un exemplu extraordinar de solidaritate pentru toată Europa

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

România rămâne un pol de stabilitate al graniței estice a NATO, iar susținerea partenerilor noștri este solidă și se consolidează în fiecare zi. În această idee se înscriu și vizitele recente în țara noastră a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, precum și a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Întrevederile la nivel înalt a celor doi importanți decidenți cu președintele Kaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, demonstrează importanța deosebită a României în actualul context generat de conflictul armat din Ucraina. Țara noastră este apreciată la superlativ pentru implicarea în criza provocată de războiul din țara vecină, fapt remarcat, de altfel, și de șeful statului ucrainean.

Trebuie subliniat că România are în acest moment puternice garanții de siguranță și securitate națională, în ciuda vocilor pesimiste care susțin că nu am fi apărați corespunzător în cazul unei potențiale escaladări a conflictului din estul Europei.

 

De altfel, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reconfirmat zilele trecute la București solidaritatea și dorința Comisiei Europene de a susține în totalitate eforturile României, în vederea gestionării corespunzătoare atât a crizei refugiaților și problemelor umanitare, cât și a strategiei de apărare a țării.

Este de salutat și demersul statului român de  operaționalizare cât mai rapidă a centrului umanitar înființat sub egida Uniunii Europene, pentru a se găsi rezolvări în regim de urgență a necazurilor cetățenilor din Ucraina care se refugiază la noi.

Până acum, consider lăudabil modul în care România a acționat în fața impactului umanitar creat de situația dificilă din Ucraina, atât autoritățile statului, cât și cetățenii, mobilinzându-se exemplar pentru a face viața mai ușoară sutelor de mii de oameni afectați de războiul nemilos. De altfel, Ursula von der Leyen a mulțumit în mod deosebit românilor pentru modul extraordinar în care au ajutat refugiații care fug de războiul din Ucraina, oferind astfel un exemplu de solidaritate întregii Europe.

         

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Nicolae Ciucă și-a amintit că-i liberal! Cel mai nou pachet de măsuri, anunțat în această seară

În urmă cu aproximativ o oră, premierul României - Nicolae Ionel Ciucă - a anunțat noul pachet de...

Încep înscrierile la BAC 2022 – vezi documentele necesare

Mâine încep înscrierile pentru examentul de bacalaureat, sesiunea 2022. Documentele necesare: dosar  2 poze ¾  copie certificat de naștere și carte de...

Variola maimutei IN ROMANIA???

➡️Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire ➡️Urmare a...

Ajutor de șomaj pentru absolvenții de școli, cu vârsta de minim 16 ani

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru...
spot_img

Dansatorii turdeni s-au întors acoperiți de glorie de la Cupa Mulbach

In 14 aprilie s-a desfasurat la Sebes, Concursul National Cupa MUHLBACH - Ed. a IV-a, concurs la care au participat peste 350 de sportivi din...
%d bloggers like this: