fbpx
spot_img

Cristina Burciu: Programul „Sprijin pentru România” – Efecte benefice ale Legii de majorare a salariului minim din agricultură

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Recenta lege promulgată de președintele Klaus Iohannis, care prevede că salariul minim brut în domeniul agricol este de 3.000 lei, a început deja să își producă efectele așteptate de Guvernul Nicolae Ciucă. Actul normativ este parte componentă a Programului „Sprijin pentru România” și vine în sprijinul agriculturii autohtone, unde avem mare nevoie de predictibilitate, stabilitate, producție sustenabilă și forță de muncă plătită corespunzător.

Nu doar că salariul minim brut a fost majorat, ci, prin această lege, s-a mai decis și scutirea de CASS și reducerea CAS pentru toate veniturile salariale din acest sector vital pentru viitorul nostru, al tuturor.

Legea mai stipulează că perioadele lucrate în sectorul agricol constituie stagiu de cotizare pentru stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, acordate în conformitate cu legislaţia în vigoare.

De asemenea, prin acest act normativ se vor acorda și facilităţi fiscale persoanelor fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, încheiate cu angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul agricol şi în industria alimentară.

La scurt timp după intrarea în vigoare a acestui document legislativ, o consecință directă este decelerarea emigrării muncitorilor români din agricultură către alte state din Uniunea Europeană. Astfel, țări precum Italia și Germania, care se bazau în activitatea agricolă pe români, resimt acum din plin lipsa forței de muncă din România. Este îmbucurător că oamenii care obișnuiau anual să plece din țară, îndeosebi pe perioada sezonului cald, pentru a lucra la recoltare și diverse alte munci agricole, preferă acum să rămână în țară, deoarece sunt mai bine plătiți.

Măsura  Guvernului Nicolae Ciucă, care, de altfel, reamintesc că a fost aplicată și în domeniul construcțiilor, oferă acum venituri decente pentru salariații din agricultură, asigură forța de muncă pentru angajatorii români și aduce mai mulți bani la bugetul de pensii din România.

În concluzie, este de remarcat că toate punctele cuprinse în Programul „Sprijin pentru România” vor fi aplicate corect și la termenele stabilite, astfel încât românii să poată avea un an de redresare financiară și socială, depășind cu bine crizele provocate de scumpiri, facturi și inflație.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

El e proful de istorie de la CTVU care isi duce elevii la meciurile de baschet ale U Cluj

Sa ai un profesor bun este u binecuvantare, dar sa ai unul care te duce la meciuri si...

Tentativa EȘUATĂ de flagrant a Politiei Campia Turzii – in aceasta seara!

O intamplare care miroase a abuz sau eroare politieneasca s-a petrecut, in aceasta seara, la Campia Turzii. Dupa ce...

Video fantastic: Avram Gal a devenit „regele cărnii de vită”!

În cadrul unei postări pe tiktok, Avram Gal, patronul Transylvania Steak House, a primit supranumele de „rege al...

Două noi parcări de reședință, pe străzile  Aviatorilor și Plopilor

✅Înainte de începerea acestor lucrări, în cele două zone erau construite garaje, dintre care multe stăteau nefolosite. Prin...
%d bloggers like this: