fbpx
spot_img
spot_img

Cristina Burciu: „Programele de formare profesională, o șansă pentru revitalizarea locurilor de muncă”

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

   Consecvent eforturilor de a face toate demersurile pentru ca românii să treacă cu bine peste actuala perioadă dificilă, determinată de criza pandemică, Guvernul Partidului Național Liberal se orientează și spre dinamizarea pieței muncii. Astfel, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în septembrie a.c. 162 programe de formare profesională. De acestea vor beneficia un număr de 2.408 de români, care, conform legii, sunt cuprinși în servicii de formare profesională gratuite.

   Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum inspector resurse umane, agent de securitate, operator introducere, validare şi prelucrare date, lucrător în comerţ,  instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, îngrijitor spaţii verzi, bucătar, ospătar, contabil.

   Consider lăudabil faptul că formarea profesională se adresează unei palete largi de domenii, practic sunt incluse toate sferele unde România înregistrează deficit de forță de muncă și este nevoie de specialiști, îndeosebi în construcții și industria ospitalității.

 

 

 

    De asemenea, apreciez faptul că avem un trend ascendent atât în ceea ce privește creșterea economică, cât și a acțiunilor guvernamentale concrete menite să sporească nivelul de trai al românilor. În acest sens, salut procesul de digitalizare ce va fi implementat în reforma sistemului național de pensii, astfel încât până la finele anului viitor toate pensiile românilor să fie recalculate și astfel să fie eliminate inechitățile existente în prezent.

   În concluzie, guvernarea liberală își dovedește eficiența și predictibilitatea, principalele direcții de acțiune ale programelor guvernamentale fiind axate pe reflectarea creșterii economice sustenabile din acest an în majorarea calității vieții și bunăstării oamenilor.

 

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: