spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Cristina Burciu: PNL susține transformarea zonelor viticole în stațiuni turistice

Parlamentul a adoptat, cu mare majoritate de voturi, o inițiativă legislativă a PNL care are ca obiect de reglementare dezvoltarea zonelor viticole din România și creșterea potențialului lor turistic. Noul act normativ stipulează încadrarea unităţilor administrativ teritoriale situate în regiuni în care se produc vinuri cu denumire de origine controlată în stațiuni turistice de interes local sau chiar național. Extinderea listei stațiunilor turistice, prin includerea numeroaselor suprafețe din țară care dispun de capacități de producție vini-viticole, va avea drept consecință maximizarea potențialului turistic al acestora, precum și dezvoltarea a mai multe tipuri de oenoturism.

De asemenea, această lege va determina ca accesarea fondurilor europene și guvernamentale pentru dezvoltarea turismului în aceste zone să fie mult mai facilă și simplificată, în beneficiul producătorilor de vinuri și a comunităților locale.

Prin actul normativ inițiat de PNL, România se conformează trendului european în ceea ce privește evoluția domeniilor viticole, mai ales având în vedere faptul că dinamizarea turismului în țările aflate în top la acest capitol se bazează și pe creșterea atractivității zonelor vini-viticole. Nu în ultimul rând, dezvoltarea oenoturismului va influența pozitiv promovarea zonelor viticole și turistice, atât la nivel regional, cât și a României, în general. Legea propusă de PNL va acorda facilitățile necesare dezvoltării turismului vini-viticol, podgoriile și cramele noastre dispunând de un potențial remarcabil, cu reale posibilități de evoluție.

România este o țară cu o tradiție îndelungată în ceea ce înseamnă zone viticole și capacități de producție a vinului, având astfel baza transformării acestora în zone cu un potențial turistic semnificativ. În consecință, salut adoptarea acestei legi, deoarece aplicarea noilor prevederi se va materializa atât prin crearea de noi locuri de muncă, cât și în dezvoltarea zonală și regională a României și, nu în ultimul rând, va avea o contribuție la creșterea economică.

Deputat PNL Cluj, CRISTINA BURCIU

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img