spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Cristina Burciu: Pensiile românilor și alocațiile copiilor, majorate de guvernul Nicolae Ciucă

spot_img

Coaliția de guvernare a adoptat o serie de decizii extrem de importante pentru viitorul apropiat al românilor, ce vor fi aplicate de către Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă.

Prima dintre acestea este majorarea punctului de pensie cu 12,5%, pentru pensiile de contributivitate. În urma creșterii, care va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2023, valoarea punctului de pensie va fi de 1.784 de lei.

Vârstnicii cu pensii mici vor fi sprijiniți, de asemenea, de către Executiv, prin acordarea unor bonificații financiare. Astfel, cei care au pensii sub 1.500 lei vor primi un ajutor de 1.000 de lei, cei care au între 1.501 și 2.000 lei vor beneficia de 800 de lei, iar cei cu pensii cuprinse între 2.001 și 3.000 de lei vor fi recompensați cu 600 de lei. Aceste sume se vor acorda semestrial pe parcursul anului viitor, în două tranșe.

O altă decizie se referă, punctual, la seniorii noștri cu pensii mai mici de 1.700 de lei, care vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Pentru a susține populația să treacă cu bine de această iarnă din punctul de vedere al cheltuielilor la utilități, Guvernul Nicolae Ciucă a hotărât ca pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi cu pensii mai mici de 2.000 de lei să primească un stimulent  de 1.400 de lei, pentru plata facturilor la energia electrică. Banii vor fi acordați în două tranșe, respectiv în această iarnă și în cea viitoare, urmând a fi folosiți exclusiv pentru acoperirea facturilor la energie.

Reamintesc, în acest context, că PNL a mai majorat și anterior pensiile românilor, cu 14% în pandemie și, ulterior, cu alte zece procente.

PNL și coaliția de guvernare nu au uitat nici de veteranii și văduvele de război, decizându-se ca indemnizațiile acestora să fie actualizate cu rata inflației, raportată începând cu anul 2018. Acest fapt va reprezenta o creștere totală de aproximativ 30 de procente.

Nu în ultimul rând, s-a ajuns la un acord cu privire la actualizarea cu rata inflației și a alocațiilor de stat pentru copii, iar persoanele cu handicap vor primi cea de-a 13-a indemnizație, sumă ce le va completa veniturile.

La modul general, creșterile totale agreate de Guvernul Nicolae Ciucă, sunt de 15,8%, fapt ce va garanta românilor că nu vor ajunge în situații delicate din punct de vedere financiar și vor acoperi rata prezentă a inflației, precum și creșterile prețurilor.

PNL a fost dintotdeauna adeptul măsurilor de susținere a românilor, mai ales în această perioadă dificilă, cu crize continue la nivel mondial.

Sunt convinsă că măsurile ce vizează aceste categorii ale populației sunt binevenite pentru toți beneficiarii, mai ales pentru pensionari, ce vor avea astfel posibilitatea de a-și ușura traiul zilnic și a face față cheltuielilor sporite din prezent.

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img
spot_img
spot_img