spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Cristina Burciu: Parteneriat de succes între Guvern și mediul de afaceri pentru creșterea economiei României

Parteneriatul dintre Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă și mediul de afaceri, atât cel autohton, cât și extern, reprezentat de Consiliul Investitorilor Străini în România, este unul de succes mai ales în ceea ce privește creșterea investițiilor străine în țara noastră.

Suntem țara cu cea mai mare creștere economică la nivelul Uniunii, mai mare de opt ori, din 2000 până în 2022, resimțită și la nivelul PIB/capita, care a ajuns la 14.825 de dolari, de la 1.669 dolari. În ultima perioadă am reușit cu brio să recuperăm în mod accelerat decalajele economice existente între noi și celelalte state europene, astfel încât România se situează la 74% din media Uniunii Europene, în evaluarea PIB-ului/capita exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard.

Dinamica economică este îmbucurătoare, fapt confirmat și de ultimele estimări ale Băncii Mondiale, care confirmă perspectiva unei creșteri economice constante până în anul 2030.

Neîndoielnic, suntem pe un trend ascendent din punct de vedere economic și investițional, cu atât mai mult cu cât avem la dispoziție peste 80 de miliarde de euro din  fonduri europene, ceea ce ne asigură susținerea unui ritm constant de dezvoltare și modernizare.

Cu certitudine însă, pandemia și războiul de la granițele țării au afectat și încă afectează puternic economia globală, dar și cea națională. Din această perspectivă, este vitală colaborarea Executivului cu mediul de afaceri, în vederea identificării celor mai bune soluții la crizele multiple pe care le traversăm.

Este important să fim solidari, să demonstrăm că ne pasă și de cei care nu pot trece singuri prin situații dificile, iar pe acest palier sprijinul statului a fost unul consistent. Doar împreună, prin colaborare și înțelegere, putem depăși actualul context social și economic, prin sprijinirea și dezvoltarea bunăstării populației și a zonei antreprenoriale.

Partidul Național Liberal a demonstrat că are capacitate, viziune și gândire pentru viitor, politicile publice inițiate și aplicate fiind o garanție solidă a faptului că s-au luat și se vor lua cele mai bune decizii pentru creșterea economiei României și transpunerea acesteia în calitatea vieții românilor.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img