fbpx
spot_img

Cristina Burciu: Legea interoperabilității digitale va revoluționa viața românilor și serviciile publice

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Partidul Național Liberal susține procesul de digitalizare al României, acesta fiind o operațiune complexă, derulată în scopul de a dezvolta la maximum atât instituțiile statului, cât și societatea, în ansamblu.

În acest sens, a fost inițiat proiectul legislativ privind schimbul de date între sisteme informatice și crearea platformei naționale de interoperabilitate, aflat în prezent în dezbatere publică.

Denumit mai pe scurt Legea interoperabilității, actul normativ constituie unul dintre cele mai importante proiecte din sfera digitalizării, având în vedere necesitatea tuturor de a trece la o nouă etapă a evoluției instituțiilor și autorităților publice, dar și în scopul realizării mult așteptatului progres al relației stat-cetățean. Adoptarea acestei inițiative legislative va produce o adevărată reformă la nivelul țării, prin intermediul căreia va fi revoluționat modul tradițional de oferire a serviciilor publice.

Este limpede că vom intra într-o nouă perioadă, total inovatoare, în care hârtia de suport pentru prezentarea informației, stocare și transport, va fi înlocuită de sisteme informatice moderne. Acestea vor stoca informațiile în baze de date, le vor prezinta pe device-uri și vor fi transportate către beneficiari, prin intermediul platformei de interoperabilitate, și nu de către cetățean, așa cum s-a întâmplat până acum.

Salut apariția acestui proiect normativ complex, elaborat de PNL, a cărui aplicare va permite o aplicabilitate clară, și, implicit, va determina un impact major asupra calității vieții cetățenilor, eficienței serviciilor publice, procedurilor de lucru ale instituțiilor publice și private, productivității și, nu în ultimul rând, asupra economiei naționale.

În consecință, apreciez eforturile tuturor celor implicați în construcția acestei legi, care se înscrie în obiectivele fixate României prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la capitolul simplificarea procedurilor și debirocratizare și sper că va fi adoptată curând de Parlament.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Anunț important pentru proprietarii de terenuri din municipiul Turda!

Vă reamintim că arderea resturilor vegetale sau a altor tipuri de deșeuri este complet interzisă, în conformitate cu...

Clienții Băncii Transilvania Câmpia Turzii – ÎN PERICOL

În cursul serii de ieri, RefleqtMedia a publicat imagini și fotografii cu o persoană aflată în stare de...

Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda 

Compania de Apă Arieş anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 20.03.2023 între orele 13.00 – 16.00,...

PERCHEZIȚII LA O GRUPARE CARE DISTRIBUIA DROGURI ÎN ȘCOLI

Astăzi, 20 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare...
%d bloggers like this: