spot_img
spot_imgspot_img
Stiri - nationalCristina Burciu: Înmatricularea și radierea autovehiculelor în sistem online, un pas esențial...

Cristina Burciu: Înmatricularea și radierea autovehiculelor în sistem online, un pas esențial în evoluția digitală a României


Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a publicat în consultare publică Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul furnizării de servicii publice electronice aferente înmatriculării vehiculelor în România. Acest document este deosebit de important în vederea realizării digitalizării înmatriculării și radierii autovehiculelor, un proiect esențial inițiat de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.


Îndeplinirea mecanismelor privind simplificarea proceselor administrative și dezvoltarea digitală a serviciilor publice și a procedurilor interne de lucru constituie o prioritate asumată de Guvernul României, prin Programul de Guvernare, fiind, în același timp, un obiectiv primordial al PNL, care, prin reprezentanții săi guvernamentali, au demarat și dinamizat reforma digitalizării României.


În termen de maxim un an după adoptarea actului normativ, MAI va dezvolta o platformă prin care se va operaționaliza înmatricularea și radierea online a autovehiculelor. În prima fază de implementare a proiectului, aceasta va fi aplicabilă autovehiculelor deja înmatriculate în România, ulterior sistemul urmând să fie accesibil tuturor mașinilor, fie că sunt noi, fie că sunt achiziționate din străinătate.


Consider că înmatricularea și radierea autovehiculelor în sistem online este un pas concludent făcut de țara noastră în evoluția digitală a instituțiilor publice, demersul înscriindu-se în seria funcționării aplicației ghișeul.ro și a obținerii cazierului judiciar online gratuit, programe care sunt deja funcționale. Apreciez ținta asumată de PNL privind schematizarea vieții cetățenilor, prin facilitarea accesului acestora la o relație directă mult mai practică și ușoară cu serviciile publice oferite de autoritățile statului.


În aceste condiții, o parte însemnată a prestațiilor statului destinate publicului larg vor fi realizabile online, șapte zile din șapte, 24 de ore din 24, astfel încât populația să câștige timp și bani, prin eliminarea barierelor birocratice de până acum. Cu certitudine, interconectarea, fără intermediari, dintre oameni și stat, le va conferi românilor o serie de avantaje imediate, legate de înlesnirea vieții de zi cu zi.


În consecință, sunt convinsă că aplicarea acestui proiect va conduce la rezolvarea comodă a treburilor legate de comunicarea cu instituțiile statului, precum și la creșterea gradului de confort al cetățenilor.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

A fost dezvăluit Marele Plan al NATO pentru un război împotriva Rusiei: este pregătit minuțios de 14 ani

Țările NATO au început să se pregătească pentru confruntarea cu Rusia și revenirea...

Via Transilvanica străbătută integral, timp de o lună, de 200 de angajați E.ON

Cei 1.400 de kilometri ai acestui traseu, din Putna...

Lansarea ediției XV-a a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat!

ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor,...

Cristina Burciu: Investiții esențiale în dezvoltarea economică a României

Conducerea PNL a Ministerului Finanțelor a încheiat procedura...

Magiunul de Topoloveni, primul produs românesc de indicație protejată la nivel UE

Magiunul de Topoloveni🧉este poate unul dintre cele mai cunoscute...

Toată stima! O profă de mate spune lucrurilor pe nume

Sictirită până peste cap de atitudinea indolentă a elevilor...

Sprijin financiar în valoare de 83,11 milioane lei pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: