spot_img
spot_img

Cristina Burciu: Guvernul a majorat cu 50% valoare tichetelor de masa ale românilor

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

 

O nouă măsură de susținere a românilor,  cuprinsă în Programul „Sprijin pentru România”, a fost adoptată de Parlament, după ce Camera Deputaților a votat proiectul de lege care majorează valoarea tichetelor de masă cu 50%, de la 20 de lei la 30 de lei. Deputații au adoptat acest act normativ în calitate decizională, legea urmând să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Majorarea valorii tichetelor de masă este parte a pachetului social anunțat în această primăvară de premierul Nicolae Ciucă, decizia urmând să vină în compensarea scumpirilor și a creșterii facturilor la utilități din ultima perioadă.

După cum s-a angajat în fața populației, Executivul va implementa în regim de urgență bonificațiile acordate oamenilor, conform Programului „Sprijin pentru România”, astfel încât să se reușească, în cel mai scurt timp posibil, limitarea efectelor nefavorabile ale crizelor succesive ce au avut loc în acest an.

Dinamica acestor măsuri sociale și financiare este în plină desfășurare și a mai cuprins, printre altele, sprijinul pensionarilor cu 700 de lei, voucherele sociale pentru cei cu venituri mici de 250 de lei, precum și majorarea salariului mimin din sectorul agriculturii și industriei agro-alimentare.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei. După majorarea la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei/ angajat.

Remarc că Guvernul Nicolae Ciucă dă dovadă de fermitate în ceea ce privește aplicarea angajamentelor asumate, consecința acestor stimulente urmând a fi vizibilă în buzunarele a mai mult de jumătate din populația țării.

Executivul este preocupat de necesitățile românilor din această perioadă mai grea, iar măsurile de sprijin vor continua, atât pentru categoriile vulnerabile, cât și pentru agenții economici.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

24 iunie 2022 – Ziua Iei Să purtăm cu mândrie ia românească!

Legea pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei” a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și...

13 programe operaționale din perioada 2021-2027 trimise spre aprobare la Comisia Europeană

Documentele care stabilesc orientările strategice pentru atragerea fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 au fost prezentate, astăzi,...

Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

 Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcția școlilor și liceelor – anunță...

43 DE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, într-un dosar cu autoturisme de lux!

În această dimineață, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș desfășoară, în 8 județe, 43 de percheziții într-un dosar penal...
spot_img

Site-ul RefleqtMedia, citat de Federația Română de Fotbal

Atât de multe priviri a atras articolul RefleqtMedia privind împlinirea unui secol de mișcare sportivă la Câmpia Turzii, încât acesta a fost citat chiar și de...
%d bloggers like this: