fbpx
spot_img

Cristina Burciu: Digitalizarea IMM-urilor, o șansă apreciabilă în vederea creșterii competitivității mediului de afaceri

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

Share post:

PNL continuă procesul de digitalizare al tuturor entităților publice și private din România, proces dinamizat în acest an cu ajutorul fondurilor europene pe care le avem la dispoziție, atât prin PNRR, cât și prin alte alocări europene.

Ultimul demers de acest gen este lansarea în consultare publică a metodologiei de selecție a partenerilor din cadrul proiectului „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”, aferent investiției I19 din Planul Național de Redresare și Reziliență – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme, în valoare de 34 de milioane de euro.

Documentul relevă activitățile care urmează să fie întreprinse de către beneficiarii eligibili, condițiile de accesare a programului, precum și cerințele minime pe care trebuie să le respecte colaboratorii proiectului, respectiv partenerii de formare profesională selectați, referitor la elaborarea platformei informatice prin intermediul căreia se vor desfășura formarea și evaluarea competențelor angajaților din IMM-uri.

Proiectul are un scop extrem de precis și generos, respectiv cel de a susține financiar transformarea digitală a cel puțin 2.000 de întreprinderi mici și mijlocii. Acestea vor beneficia, printre altele, de dezvoltarea și consolidarea competențelor digitale ale angajaților, precum și de programe complexe de specializare a forței de muncă în domenii tehnologice avansate. Grație acestor finanțări, angajații IMM-urilor își vor putea îmbunătăți semnificativ nivelul de cunoștințe și competențe, prin participarea la programele de formare profesională, desfășurate în nouă domenii tehnice cheie, între care învățarea automată, inteligența artificială și automatizarea proceselor robotice.

Guvernul Nicolae Ciucă, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, este în plin proces de definitivare a unei proceduri competitive, transparente, nediscriminatorii și necondiționată de selectie de parteneri în domeniul formării profesionale impuse de rigorile acestui proiect complex.

Consider că specializarea avansată și informatizarea la nivel înalt a IMM-urilor constituie un nou pas important din punct de vedere al reformei digitalizării, inițiată de PNL, prin intermediul acestor investiții firmele mici și mijlocii fiind pregătite să facă față în mod profesionist provocărilor tehnologice în continuă evoluție, precum și concurenței acerbe de pe piață.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Corijenți la legalitate! O treime din consilierii locali turdeni NU RESPECTĂ LEGEA!

Pozează în „reprezentanți” ai poporului și vin în ședințele de plen cu chipuri de lupi moraliști, însă acești...

DREPT LA REPLICĂ: E doar o glumă sau v-ați decis de 1 Aprilie să fiți susținătorul aprig al primarului Matei, domnule Ovidiu Bucur?

Stimate domnule Ovidiu Bucur, în urma articolului publicat de RefleqtMedia.ro, sub semnătura dvs, intitulat ”Cristian Matei, îi dă...

Cristian Matei, îi dă daună totală lui Adrian Nap: „Vă aflați într-o stare de asediu intelectual”

La capătul unei ședințe de consiliu local, în care Adrian Nap a fost un fel de one-man-show, contestând...

Consilierii locali ai USR Turda „NU ȘTIU NIMIC”

În ultima ședință de Consiliu Local, organizată la Turda în data de 30 martie 2023, consilierii locali ai...
%d bloggers like this: