spot_img
spot_imgspot_img
Stiri - nationalCristina Burciu: Dezvoltarea proiectelor nucleare, garanție concludentă în scopul realizării independenței energetice...

Cristina Burciu: Dezvoltarea proiectelor nucleare, garanție concludentă în scopul realizării independenței energetice a României

Guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă continuă demersurile privind ieșirea României din criza energetică mondială și, în paralel, strategiile referitoare la realizarea independenței energetice.

Un punct important al acestor politici publice, aflate în diferite faze de implementare, îl constituie dezvoltarea sectorului energiei nucleare. În acest sens, Executivul de la București a încheiat o serie de memorandumuri, care consolidează cooperarea dintre țara noastră și alte state din Europa și din lume.

Unul dintre documentele parafate de Ministerul Energiei, condus de PNL, se referă la colaborarea dintre România și Canada în domeniul energiei nucleare, industria canadiană beneficiind de o experienţă de excepţie în proiectele CANDU, fapt ce presupune implicarea companiilor nord-americane în proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă, precum şi în cele din sectorul energiei nucleare civile din România.

În același context, va fi dinamizată cooperarea dintre instituţiile academice, producători, operatori şi alte organizaţii din industrie românești și canadiene, în vederea satisfacerii necesităților actuale și viitoare din domeniul energiei şi a proiectelor referitoare la ameliorarea efectelor schimbărilor climatice.

Apreciabil este faptul că proiectul României de modernizare şi construcţie de noi reactoare nucleare are, în acest moment, susținerea reprezentativă a SUA, Franţa și Canada.

În consecință, țara noastră face pași importanți în consolidarea şi dezvoltarea în continuare a cooperării în proiectele de energie nucleară, dar și pentru implementarea noilor tehnologii din domeniu, care reprezintă viitorul energiei verzi, spre care tinde toată omenirea.

Investițiile în realizarea și modernizarea proiectelor nuclearo-energetice de la Cernavodă, precum și a celor din sectorul energiei nucleare civile, sunt vitale în această perioadă, nu doar pentru România, ci și pentru Uniunea Europeană.

Sunt încrezătoare că decidenții guvernamentali liberali vor reuși promovarea eficientă a potențialului energetic al României peste hotare, astfel încât capacitățile noastre de producție să devină atractive pentru potențiali investitori, iar în cel mai scurt timp să reușim să fim o țară independentă din punct de vedere energetic.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

Câți URȘI avem, de fapt, în România! Cifrele vă vor surprinde

Gata! A venit rezultatul evaluarii genetice a urșilor, rezultatul...

Cristina Burciu: Eliminarea discrepanțelor salariale din domeniul cultural, obiectiv transpus în practică de PNL

Prioritățile Partidului Național Liberal în exercițiul actualei guvernări...

Jeg si murdarie la Taverna Racilor

La o saptamana dupa ce renumitul, Pescobar, a anuntat...

Cristina Burciu: PNL susține transformarea zonelor viticole în stațiuni turistice

Parlamentul a adoptat, cu mare majoritate de voturi,...

Se închide circulația între Cunța și Săliște

Se închide circulația pentru două ore și jumătate pe...

Cristina Burciu: Microbuze electrice pentru transportul elevilor, un program sustenabil inițiat de PNL

Conducerea liberală a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a...

Scumpirea rechizitelor pune presiune pe salariile parintilor

Începerea noului an școlar înseamnă, pentru cei mai mulți...

Un mesaj de speranță pentru toți oamenii

Toți oamenii doresc să trăiască sub o guvernare mai...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: