Sunday, July 14, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri similare

spot_img

Related Posts

Cristina Burciu: Demersuri concrete și sustenabile ale PNL privind dezvoltarea capacităților de producție a energiei eoliene

Conducerea PNL a Ministerului Energiei a finalizat un proiect de lege extrem de important pentru viitorul acestui sector economic din România, care cuprinde un set de măsuri absolut necesare în vederea exploatării energiei eoliene offshore, precum și modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei.

Promovarea noului act normativ va conferi țării noastre posibilitatea de a asigura cadrul legal unitar și complex pentru dezvoltarea investițiilor în domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagră.

Pentru a contribui la evoluția acestui tip de investiții strategice, România avea nevoie de definitivarea unui mecanism legislativ și fiscal adecvat, modificările aduse fiind vitale în ideea creșterii capacității energiei eoliene offshore.

Mai mult, prin adoptarea proiectului legislativ, ne vom înscrie în trendul actual, dominat de eforturi susținute la nivel mondial privind dinamizarea înființării și extinderii acestor capacități de producție.

De altfel, România trebuie să îndeplinească obiectivele primordiale stabilite de noile politici din domeniul energiei și climei, emise de Uniunea Europeană pentru anul 2030, precum și perspectivele aferente scontate pentru 2050.

Aceste ținte au fost asumate de statul român, scopul vizat fiind administrarea echitabilă și conformă a tranziției sectorului energetic românesc către producerea de energie verde, curată.

În contextul realităților din prezent, consider că România este obligată să folosească la maximum potențialul eolian uriaș de care dispunem la Marea Neagră, de peste 75GWh, conform estimărilor experților Băncii Mondiale.

În consecință, pentru reducerea dependenței de importurile de combustibili fosili și procesul de decarbonare, obiective de asemenea stabilite de Uniunea Europeană pentru toate țările membre, noi dispunem de resursele eoliene necesare în vederea îndeplinirii acestui deziderat.

Actul normativ elaborat de Ministerul Energiei face parte din angajamentele conforme Planului Național de Redresare și Reziliență, constituind priorități de prim rang ale României în domeniul energetic.

Sunt încrezătoare că țara noastră va fi în măsură să adopte toate demersurile legislative, fiscale și sociale în scopul producerii la scară largă a energiei din surse regenerabile și a realizării tranziției la energia verde, mai sigură și mai ieftină.

Securitatea energetică este vitală în această perioadă pentru toți românii, iar energia eoliană reprezintă una din șansele noastre importante pentru contracararea eficientă a schimbărilor climatice, protejarea mediului și asigurarea independenței energetice.

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img

Popular Articles