spot_img
spot_imgspot_img
Stiri - nationalCristina Burciu: Continuarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” și dezvoltarea comunităților...

Cristina Burciu: Continuarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” și dezvoltarea comunităților locale, o prioritate pentru PNL

Conducerea Partidului Național Liberal este preocupată de definitivarea agendei de programe și măsuri care vor fi inițiate și aplicate în toamna acestui an de către actuala guvernare.

 

Unul dintre obiectivele miniștrilor și secretarilor de stat liberali este continuarea, într-un ritm altert, a Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, lansat de PNL. În prezent, există un număr substanțial de administrații locale beneficiare ale programului, multe dintre acestea fiind conduse de primari liberali.

 

 Programul „Anghel Saligny” reprezintă o oportunitate imensă pentru comunitățile locale de a-și rezolva deficitele existente în ceea ce privește investițiile esențiale de dezvoltare și modernizare, mai ales în zonele rurale. Obiectivele proiectelor presupun extinderea rețelelor de apă, canal, gaze naturale, repararea drumurilor, precum și construirea de noi unități de învățământ și medicale.

 

        În paralel, vor fi derulate programele pentru racordarea la apă și canalizare, implementate de Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul cărora va exista și o secțiune destinată persoanelor cu venituri reduse, care vor fi astfel sprijinite să își rezolve problemele curente, legate de lipsa acestor utilități indispensabile. Tot în domeniu protejării mediului, PNL are ca țintă protecția pădurilor României, prin extinderea suprafețelor împădurite și diminuarea defrișărilor ilegale. Ministrul liberal al Mediului a publicat deja noul Cod Silvic în dezbatere publică, actul normativ urmând apoi să parcurgă ultimele proceduri în scopul înaintării către Parlament, spre dezbatere și adoptare.

 

        Începerea în bune condiții a noului an școlar reprezintă o altă preocupare activă a conducerii PNL a Ministerului Educației, în prezent fiind în plină desfășurare pregătirile aferente, prin investițiile legate de modernizarea infrastructurii, dotarea cu mobilier, material didactic și echipamente digitale, pentru a contribui astfel, în mod esențial, la îmbunătățirea actului educațional și a calității învățământului românesc.

 

Dezvoltarea comunităților locale este un obiectiv cheie al PNL pentru următoarea perioadă, cuantificarea reușitei acestuia urmând a se măsura în îmbunătățirea vieții fiecărui român, creșterea economică și dezvoltarea generală a țării.

 

Consider că reducerea decalajelor dintre mediul rural și cel urban trebuie să constituie, în continuare, o prioritate de nivel maxim a actualei guvernări susținute de PNL, deoarece evoluția localităților de la țară este baza creării unei țări moderne, europene, cu infrastructură și servicii așa cum merită românii.

 

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

A fost dezvăluit Marele Plan al NATO pentru un război împotriva Rusiei: este pregătit minuțios de 14 ani

Țările NATO au început să se pregătească pentru confruntarea cu Rusia și revenirea...

Via Transilvanica străbătută integral, timp de o lună, de 200 de angajați E.ON

Cei 1.400 de kilometri ai acestui traseu, din Putna...

Lansarea ediției XV-a a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat!

ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor,...

Cristina Burciu: Investiții esențiale în dezvoltarea economică a României

Conducerea PNL a Ministerului Finanțelor a încheiat procedura...

Magiunul de Topoloveni, primul produs românesc de indicație protejată la nivel UE

Magiunul de Topoloveni🧉este poate unul dintre cele mai cunoscute...

Toată stima! O profă de mate spune lucrurilor pe nume

Sictirită până peste cap de atitudinea indolentă a elevilor...

Sprijin financiar în valoare de 83,11 milioane lei pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: