spot_img
spot_img

Cristina Burciu: Comisia Europeană a aprobat infuzia de patru miliarde euro în economia românească, prin Programul IMM Invest Plus

spot_img

 

Comisia Europeană a aprobat Schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri, IMM Invest Plus, cu o valoare de patru miliarde de euro, coordonate de Ministerul Finanțelor. Aceste programe, extrem de importante pentru dezvoltarea României și creșterea economică, se derulează prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare (FRC) și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Infuzia acestor patru miliarde de euro în economia românească va avea ca efect atragerea de capital cu cele mai mici costuri de finanțare de pe piață, pentru un număr de circa 25.000 de beneficiari.

Antreprenorii sunt invitați să se înscrie pe platforma www.imminvest.ro, pentru a accesa fondurile puse la dispoziție prin intermediul Programului IMM INVEST PLUS, utilizând oricare din componentele sale: IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST. Ajutoarele de stat vor fi acordate sub forma de garanții pentru împrumuturi și granturi, ce vor acoperi comisionul de risc, precum și comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanției acordate, iar dobânzile aferente creditelor vor fi subvenționate pe o perioadă de până la 12 luni.

Prin schema de ajutor de stat pusă la dispoziție de către Ministerul Finanțelor, plafonul de garantare al programului a fost majorat cu peste 10 miliarde de lei, ajungând la 17,75 miliarde de lei, iar schema de ajutor de stat sub formă de granturi depășește 1,9 miliarde lei.

Schema de ajutor de stat poate fi accesată până la data de 31 decembrie 2022 și oferă accesul la finanțări de maxim 10 milioane lei pentru proiectele de investiții/beneficiar și de maximum 5 milioane pentru capital de lucru. Procentul de garantare poate atinge până la 90% din valoarea împrumutului. Durata maximă a finanțărilor va fi de 72 de luni, pentru creditele de investiții, și de 36 luni, pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Ajutoarele de stat pot ajunge până la 500.000 Euro/întreprindere/UAT, cu excepția domeniului producției primare de produse agricole, unde beneficiarii pot primi până la 62.000 euro/întreprindere sau de 75.000 euro pentru beneficiarii din domeniul acvaculturii și pescuitului.

Sunt încrezătoare că aplicarea Schemei de ajutor IMM Invest Plus va permite păstrarea locurilor de muncă ale românilor, va asigura viabilitatea și va contribui la dezvoltarea activității IMM-urilor și a întreprinderilor beneficiare cu capitalizare de piață medie.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Inca 6 persoane identificate cu Covid19 in judetul Cluj

Buletin de presă, 24.04.2020 ✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL...

Pană de curent de 2 ore pe Castrul Roman Turda

Turdenii care locuiesc pe străzile din apropierea Castrului Roman...

Accident pe centura Vâlcele-Apahida

Un accident rutier s-a petrecut, în această dimineață, pe...

Anunț – remediere avarieÎntrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile...
spot_img
spot_imgspot_img

RUȘINE CNAIR – Drumuri înzăpezite în Chețani, Luduș, Sânpaul și Recea

Cititorii RefleqtMedia ne-au trimis mai multe fotografii cu starea drumurilor naționale și din ce reiese din poze, autoritățile au fost, așa cum le stă...

Cerșesc eu, cerșesc și eu (POEZIE PAMFLET)

Eu sunt Gică, cerșetoru' și stau să îmi dai doi lei Cei din fața mea sunt șmecheri, rămâi mut când apar ei Eu n-am dat în...

Luca a murit din cauza mea, a noastră – a tuturor! Să ne ierți, Luca!

Îl chema Luca, avea 9 ani, iar el s-a frânt sub loviturile încasate de la cea care ar fi trebuit să-l ocrotească, să-i îndrume...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: