spot_img

Cristina Burciu: Banca Europeană de Investiții sprijină construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

O delegație a Băncii Europene de Investiții (BEI), condusă de vicepreședintele Christian Kettel Thomsen, a fost prezentă zilele trecute la București, pentru a discuta  serie de elemente privind sprijinul acordat României pe diferite sectoare de interes major. Una dintre pricipalele direcții de acțiune ale participării BEI în țara noastră este ajutorul oferit pentru construirea celor trei spitale regionale de urgență, din Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Cu acest prilej, s-a discutat despre progresele însemnate făcute în ultima perioadă în edificarea acestui obiectiv de investiții extrem de important pentru toată Transilvania, după aprobarea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi construit pe conceptul de clădire verde, sustenabilă, durabilă, cu un impact minim asupra mediului înconjurător.

Obiectivul va avea o eficiență energetică ridicată, consum de apă redus, confort interior sporit și emisii reduse de noxe. Investiția, în valoare de circa 500 milioane euro, va fi realizată într-o perioadă de maxim șapte ani. Dotarea va fi de cea mai înaltă performanță, dispunând de cele mai moderne echipamente tehnico-științifice și aparatură medicală de ultimă generație.

Banca Europeană de Investiții susține în România proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regională, consolidează competitivitatea economică și îmbunătățesc nivelul de trai al populației. Împrumuturile acordate României din 1991 până în prezent sunt în valoare de peste 16 miliarde euro.

Delegația BEI a apreciat, totodată, progresul făcut de țara noastră în ceea ce privește cele patru instrumente financiare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 1,2 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 95,8% din suma totală.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care...

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Câștigătorul licitației este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL –...

În zona de munte a județului Cluj se fură lemne la greu

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei...
spot_img

Accident rutier la Luncani!

Doua autospeciale de pompieri intervin, la aceasta ora, in Luncani - pentru a acorda primul ajutor in cazul unui accident rutier. Din informatii de la...
%d bloggers like this: