spot_img
spot_img

Cristina Burciu: 1,39 miliarde de euro destinate României pentru investiții în energie verde

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Sectorul energetic românesc va beneficia de o finanțare în valoare de 1,39 miliarde euro, destinată investițiilor, sumă ce va fi folosită, în principal, în scopul reducerii  emisiilor de gaze cu efect de seră. În acest fel, România va putea atinge cu succes obiectivele din domeniul climei și energiei, asumate în fața Uniunii Europene, până în anul 2030.

Finanțarea, una extrem de consistentă, va fi acordată de către Fondul pentru modernizare, prin care Comisia Europeană sprijină un număr de 45 de propuneri de investiții. Dintre acestea, în România urmează să fie construite opt parcuri fotovoltaice și două turbine cu gaz cu ciclu combinat. Astfel, o bună parte din  energia electrică obținută pe bază de cărbune va putea fi, treptat, înlocuită cu energia verde.

Țara noastră are imperioasă nevoie de aceste investiții, atât pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cât și, mai ales, în vederea creșterii gradului de independență energetică spre care tindem, pentru a elimina importurile de gaz rusesc.

Consider că este remarcabil că sumele distribuite României destinate acestui tip de proiecte de către Comisia Europeană, prin intermediul Fondului pentru modernizare, a crescut exponențial în acest al treilea ciclu de investiții. România primește, în acest stadiu, cel mai mare procent din cei 2,4 miliarde de euro destinați proiectelor, respectiv 1,39 miliarde de euro. Comparativ, Cehia primește doar jumătate de miliard de euro, iar Polonia un sfert, fapt ce confirmă bonitatea țării noastre la acest capitol și perspectivele investiționale pozitive.

Sunt convinsă că vom beneficia în mod profesionist de acești bani, necesari finanțării proiectelor noastre din energia verde. Obiectivele de investiții finanțate prin intermediul Fondului pentru modernizare vor fi în măsură să ne ajute atât să depășim cu brio tranziția energetică, cât și să dezvoltăm acest sector al producerii de energii alternative, pentru a ne atinge în cel mai scurt timp posibil scopul independenței energetice.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

24 iunie 2022 – Ziua Iei Să purtăm cu mândrie ia românească!

Legea pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei” a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și...

13 programe operaționale din perioada 2021-2027 trimise spre aprobare la Comisia Europeană

Documentele care stabilesc orientările strategice pentru atragerea fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 au fost prezentate, astăzi,...

Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

 Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcția școlilor și liceelor – anunță...

43 DE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, într-un dosar cu autoturisme de lux!

În această dimineață, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș desfășoară, în 8 județe, 43 de percheziții într-un dosar penal...
spot_img

Au fost prada usoara pentru caini

CSM Campia Turzii a pierdut, cu 3-0 la seturi meciul disputat pe teren propriu impotriva puternicei echipe, Dinamo Bucuresti. In fata unui public fierbinte, elevii...
%d bloggers like this: