spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

CRIMINALITATE ÎN SCĂDERE, ÎN LUNA MARTIE 2020

spot_img

În luna martie a acestui an, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori (furturi, tâlhării, infracțiuni stradale). De asemenea, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ.

Astfel, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, față de perioada similară a anului trecut.

Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 17,1%. Astfel, infracțiunile de furt au scăzut cu 19,8%, iar tâlhăriile cu 20%.

Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 9,4%, infracțiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%.

Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii.

Astfel, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.

În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe.

În luna martie 2020, instanțele judecătorești au emis 604 ordine de protecție, cu 11 (-1,7%) mai puține ca anul trecut, fiind emise, în aceeași lună, 653 de ordine de proteccție provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut.

Acțiunile polițiștilor vor continua pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru combaterea ilegalităților de orice fel, prin activități preventive, operative și de investigare.

spot_img
spot_img
spot_img