spot_img
spot_imgspot_img
Cluj NewsCorina Cretu are o problema cu dosarele cu sina

Corina Cretu are o problema cu dosarele cu sina

Aflata intr-o vizita pre-electorala, comisarul european si candidata ProRomania la functia de eurodeputat, Corina Cretu, a facut unele dezvaluiri legate de procedurile de accesare a fondurilor europene.

“Am aflat că în ghiduri s-a limitat, s-a introdus o restricție care nu este europeană, aceea de a se limita investițiile la 1,5 milioane de euro. În opinia mea, este o greșeală, pentru că fondurile europene sunt pe 7 ani și sunt făcute tocmai pentru a lăsa posobilitatea autorităților locale de a creea investiții mari, care nu pot fi suportate din bugetul național.

România este, din păcate, țara care adaugă cele mai multe condiționalități în plus, servindu-le autorităților locale ideea că acestea sunt norme europene.

Nu sunt norme europene, de pildă, cererile legate de comunele sub 2.000 de locuitori, pentru că tuturor primarilor comunelor sub 2.000 de locuitori li se resping proiectele de apă și canalizare, motivând că Uniunea Europeană nu investește în comunitățile sub acest număr de locuitori. Din contră, fondurile noastre se duc către cei mai vulnerabili și cei mai săraci, 80% ar trebui să mergă în această direcție (…)

 Interesul nostru este ca beneficiarii să se concentreze pe realizarea proiectelor, nu pe dosare. Pentru proiecte de infrastructură sunt necesare luni întregi de a semna întruna  pe fiecare pagină dosarul! Nu este regula noastră (n.r. – a Uniunii Europene), din contră, în celelalte state europene se depun dosarele în mod electronic, nu cu camioanele de dosare, sau cu dosarele cu șină” – a declarat Corina Crețu.

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

Perchezitii DNA la ISCTR Cluj – luare de mita

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial...

Un nou traseu turistic extrem de spectaculos în județul Cluj

Un nou traseu turistic, extrem de spectaculos, care cu...

Oana Murariu, deputat USR: „Românii vor putea contesta mai ușor în justiție acte administrative”

Cluj-Napoca, 2 octombrie 2023 Românii înfruntă multe obstacole când...

CFR Cluj sprijină PEDITEL și sănătatea copiilor din România

Cluj-Napoca, România – 2 octombrie 2023 - CFR Cluj,...

Om de afaceri din Cluj, mort după un incident stupid

Călin Așchilean, fostul patron al restaurantului Aroma și fost...

Robotii vin la FICT2023

Încă o dată! VIN ROBOȚII LA FICT • 📢 Dar nu...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: