spot_img
spot_img

Consumatorii de droguri din România sunt tot mai tineri. „S-a ajuns la un nivel de 9 ani”

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Traficul și consumul de droguri au luat proporții periculoase în România, iar consumatorii sunt tot mai tineri. Este concluzia la care au ajuns reprezentanții asociațiilor de luptă antidrog, care primesc zilnic telefoane de la părinți disperați.

Acest lucru a fost evidențiat și în urmă cu o lună, la conferința cu tematică specializată pe consum de droguri, organizată la Câmpia Turzii.

Problema este că majoritatea acestor droguri sunt sintetice și le oferă tinerilor niște reacții extrem de violente.

Cât de amplu e fenomenul drogurilor în România putem observa și din nenumăratele acțiuni ale procurorilor de la crimă organizată care săptămânal rețin zeci de suspecți din casele cărora ridică la percheziții cantități impresionante de droguri.

Asociațiile de luptă antidrog spun că e din ce în ce mai rău, iar România a devenit o țară de consum de droguri, nu doar de tranzit cum era în urmă cu câțiva ani. Tot mai mulți părinți cer ajutor pentru copiii lor, care încep să consume droguri de la vârste tot mai mici.

În România sunt puține centre care oferă ajutor consumatorilor. Mulți se internează la spital doar dacă sunt forțați de familie. Majoritatea cazurilor din spitale sunt persoane internate cu forța de poliție.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

24 iunie 2022 – Ziua Iei Să purtăm cu mândrie ia românească!

Legea pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei” a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și...

13 programe operaționale din perioada 2021-2027 trimise spre aprobare la Comisia Europeană

Documentele care stabilesc orientările strategice pentru atragerea fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 au fost prezentate, astăzi,...

Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

 Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcția școlilor și liceelor – anunță...

43 DE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, într-un dosar cu autoturisme de lux!

În această dimineață, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș desfășoară, în 8 județe, 43 de percheziții într-un dosar penal...
spot_img

Un fost turnător la Securitate întinează imaginea jurnalistului, Andrei Gheorghe, la o zi după moartea acestuia

În timp ce toate canalele de știri din România difuzează informații despre moartea și moștenirea jurnalistică pe care regretatul (de acum) Andrei Gheorghe a...
%d bloggers like this: