Consiliul Judeţean Mureş va continua proiectele de reabilitare a drumurilor judeţene demarate în anul 2017 şi pregăteşte noi investiţii

spot_imgspot_img

În şedinţa ordinară din 29 martie 2018, consilierii judeţeni au aprobat Programul acţiunilor economico-sociale din coordonarea Consiliului Judeţean Mureş pe anul 2018. Programul este structurat pe mai multe capitole incluzând investiţiile şi reparaţiile, programul lucrărilor de drumuri planificate pentru acest an, precum şi programul pentru acordarea finanţărilor nerambursabile şi programul acţiunilor culturale ale instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean Mureş.

Programul de investiţii şi reparaţii al Consiliului Judeţean Mureş şi al instituţiilor subordonate cuprinde lucrările necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii curente a instituţiilor. Pentru programul de investiţii şi reparaţii al Consiliului Judeţean Mureş şi al instituţiilor subordonate este alocată în total 119,5 milioane lei.

Pentru reparaţia capitală a pistei Aeroportului „Transilvania” este alocată suma de 54 milioane lei, la “Palatul Apollo” vor avea loc lucrări de reparaţii şi amenajarea unui birou de primire pentru persoane cu dizabilităţi în valoare de 600.000 lei, pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş este prevăzută suma de 4,8 milioane pentru construirea buncărului de radioterapie şi suma de 1,5 milioane lei pentru lucrări de reparaţii la ambulatoriul de specialitate şi la 8 secţii medicale, iar Spitalul Municipal Tîrnăveni primeşte 1,1 milioane lei pentru aparatură şi elaborarea unor studii şi 1,5 milioane lei pentru reparaţii curente. Pe partea de asistenţă socială, sunt prevăzute, printre altele: amenajarea unei bucătării la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Reghin cu suma de 1.284.000 lei, iar la Târnăveni va fi extinsă casa de tip familial, suma prevăzută fiind de 607.000 lei.

Consiliul Judeţean Mureş a alocat pentru anul 2018 suma de 72 milioane lei pentru programul lucrărilor de drumuri, care include lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor judeţene, lucrări de reparaţii, precum şi întocmirea documentaţiilor tehnico-economice pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii planificate pentru perioada următore şi obiectivele de investiţii prioritare. În acest an Consiliul Judeţean va pregăti documentaţia DALI pentru reabilitarea mai multor tronsoane de drumuri spre ex. pentru DJ 135 Tîrgu Mureş – Sărăţeni – lim. jud. Harghita, DJ 153 A – DJ153 traseu Ernei – Eremitu – Sovata, DJ 153C Reghin -Lăpușna – lim. jud. Harghita şi Ibănești Pădure – Lăpușna (12 km). În ceea ce priveşte lucrările concrete, se vor continua investiţiile începute în anul 2017 şi vor fi demarate proiectele de reabilitări de drumuri finanţate prin PNDL.

În acest an Consiliul Judeţean Mureş a alocat 2,1 milioane de lei pentru acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul public al judeţului Mureş, pentru proiecte în domeniile: cultură – pentru care e disponibilă suma de 400.000 lei, pentru culte 500.000 lei, pentru sport 300.000 lei, pentru activităţi de tineret 100.000 lei, iar pentru asistenţă socială 800.000 lei.

Programul de acțiuni economice și sociale include și programul principalelor acţiuni culturale ale instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean Mureş. Sunt enumerate programele planificate pentru anul 2018 ale revistelor Vatra și Látó, Muzeului Județean Mureș, Bibliotecii Județene Mureș, Centrului Județean pentru cultură tradițională și educație artistică, Teatrului pentru Copii și Tineret “Ariel”, Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul” și Filarmonicii de Stat. Fiecare instituție de cultură va demara în acest an proiecte prin care se marchează Centenarul Marii Unirii. Acestea sunt prezentate în tabel în subcapitole separate.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

spot_img
%d