spot_img
spot_img

Consiliul Județean Cluj va sprijini campaniile pentru donarea de sânge

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Consiliul Județean Cluj a aprobat Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni specifice sistemului național de transfuzie.

 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Conștienți fiind că sănătatea este bunul cel mai de preț, am decis să contribuim și să ne implicăm în acest demers cu atât mai mult cu cât Clujul este un mare centru medical, universitar-medical, unde se salvează numeroase vieți și unde tot timpul este nevoie de sânge. Avem încredere că clujenii vor fi alături de noi, la fel cum au făcut și în alte campanii benefice pentru comunitate, astfel încât, împreună, să contribuim la creșterea numărului de donatori. Sângele salvează vieți!”

 

Scopul acțiunilor care se vor desfășura în baza colaborării este acela de a crește vizibilitatea campaniilor de donare de sânge și componente sanguine, precum și gradul de conștientizare a populației cu privire la nevoia permanentă de sânge. Totodată, se urmărește sporirea în județul Cluj a procentului donatorilor implicați constant în procesul de donare de sânge și componente sanguine.

 

Protocolul de colaborare este conceput pentru o durată de cinci ani iar forul administrativ județean va asigura anual fonduri pentru derularea în condiții optime a campaniilor și activităților specifice.

 

 

 

 

 

Biroul de presă

 

27 mai 2022

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Un nigerian, care a amenintat o copila de 19 ani si s-a luat la harta cu politistii, acuza ca “a fost batut de gabori”

Mai nou, orice copil penibil cu 4 clase si antecedente penale e mare trapper. Acesta este si cazul lui...

Promovabilitate de peste 92% la Evaluarea Națională, în județul Cluj – locul 2 pe țară la numărul de medii de 10

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a...

O femeie este dată dispărută de familie – ultima dată a fost văzută în Iulius Mall Cluj

O femeie care a venit de curând din Belgia este dată dispărută de familie. Tânăra locuiește în Satu Mare...

Educația pentru sănătate se va face doar din clasa a VIII-a şi doar cu acordul părinților – educația sexuală NU se predă!

Parlamentarii au decis că Educația pentru sănătate, care cuprinde şi partea de educaţie sexuală, se va face în...
spot_img

AMBASADORII CAMPANIEI NAȚIONALE „ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI” 2019

Pe 1 martie s-a dat startul celei de-a 18 ediții a Campaniei sociale „Artiștii pentru artiști”, cu sprijinul indispensabil al instituțiilor de teatru din București și...
%d bloggers like this: