spot_img

Consiliul Județean Cluj va sprijini campaniile pentru donarea de sânge

Date:

Share post:

Consiliul Județean Cluj a aprobat Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni specifice sistemului național de transfuzie.

 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Conștienți fiind că sănătatea este bunul cel mai de preț, am decis să contribuim și să ne implicăm în acest demers cu atât mai mult cu cât Clujul este un mare centru medical, universitar-medical, unde se salvează numeroase vieți și unde tot timpul este nevoie de sânge. Avem încredere că clujenii vor fi alături de noi, la fel cum au făcut și în alte campanii benefice pentru comunitate, astfel încât, împreună, să contribuim la creșterea numărului de donatori. Sângele salvează vieți!”

 

Scopul acțiunilor care se vor desfășura în baza colaborării este acela de a crește vizibilitatea campaniilor de donare de sânge și componente sanguine, precum și gradul de conștientizare a populației cu privire la nevoia permanentă de sânge. Totodată, se urmărește sporirea în județul Cluj a procentului donatorilor implicați constant în procesul de donare de sânge și componente sanguine.

 

Protocolul de colaborare este conceput pentru o durată de cinci ani iar forul administrativ județean va asigura anual fonduri pentru derularea în condiții optime a campaniilor și activităților specifice.

 

 

 

 

 

Biroul de presă

 

27 mai 2022

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Peste 700 de tone de material antiderapant folosite în acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului pe drumurile județene

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă           Consiliul Judeţean...

Politistii clujeni cauta un barbat care a violat o fata de 17 ani

Bărbat cercetat pentru comiterea infracțiunii de viol, căutat de...

Modificarea legislativă care nu mai lasă pe nimeni să scape!

Persoanele care, până acum, nu și-au încheiat contract pentru...

Lovitură GREA pentru aripa Lungu – Tomac din PMP – Curtea de Apel București le-a tăiat aripile!

Curtea de Apel București s-a pronunțat ieri într-unul dintre...
%d bloggers like this: