17 C
Turda
Wednesday, August 3, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaConsilierii turdeni se-adună să mărească tariful la gunoi - nu mai bine-ar...

Consilierii turdeni se-adună să mărească tariful la gunoi – nu mai bine-ar sta acasă?

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

În ultima zi lucrătoare din 2018, forul deliberativ local al Municipiului Turda se reunește pentru ultima ședință posibilă din acest an.

Singurul proiect pe ordinea de zi este cel privind majorarea tarifelor la salubritate, începând cu 1 ianuarie 2019.

Prival Ecologic Servis, operatorul deficitar de servicii de salubritate din Turda, care ridică gunoiul când apucă, n-a uitat să trimită o adresă consilierilor locali prin care le cere să majoreze tarifele la salubritate, întrucât începând cu 1 ianuarie 2019 se reactivează celebra contribuție pentru economia circulară sau taxa specială de mediu, adoptată de Guvernul României, prin OUG 74/2018.

Anterior, taxa era de 80 lei/tonă, însă acum aceasta a fost diminuată la doar 30 de lei/tonă. Ce-nseamnă asta pentru buzunarul turdenilor?

Păi pentru persoanele fizice, la fiecare membru de familie, față de tariful actual de 9.58 lei/persoană/lună se mai adaugă 1,1 lei/persoană/lună.

Astfel, fiecare turdean, persoană fizică, va trebui să plătească 10.69 lei/persoană/lună.

În cazul persoanelor juridice, tarifele se modifică astfel: față de 38,64 lei/mc/lună, se vor mai adăuga încă 3,75 lei/mc/lună + TVA de 19%, ajungându-se la un tarif de 50,44 lei/mc/lună TVA Inclus.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: