spot_img
spot_img

Consilierii județeni ai PSD Cluj solicită bani pentru Parcul Industrial Tetarom V și pentru modernizarea drumului județean dintre Viișoara și Frata

spot_img

1. Consilierii judeţeni PSD Cluj nu vor susţine un buget în care nu se regăsesc alocate sume de bani pentru susţinerea anului centenarului 2018, în consecinţă propunem şi susţinem alocarea a cel puţin 3 milioane lei pentru acţiuni culturale care marcheză o sută de ani de la Marea Unire. Astfel, la capitolul acţiuni de cultură susţinem alocarea distinctă a sumei de cel puţin 3 milioane lei pentru sprijinirea de acţiuni sub egida “România Mare – 100 de ani”.
Acţiuni culturale pe care le recomandăm spre a fi susţinute: tipărituri de carte aniversară, construirea de statui şi busturi, expoziţii aniversare, conferinţe internaţionale/naţionale şi alte tipuri de acţiuni.
2. Drumurile judeţene – În urma dezbaterilor din Consiliul Judeţean Cluj, în anul 2017, s-a stabilit ca prioritate modernizarea şi întreţinerea drumurilor judeţene, însă considerăm că aceste lucrări ar trebui realizate într-un ritm alert. Sunt drumuri judeţene licitate pentru a fi modernizate, însă execuţia lucrărilor este blocată datorită problemelor tehnice şi juridice. Am solicitat în ultimii ani să se identifice o soluţie pentru lămurirea acestor situaţii, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat. În consecinţă, considerăm că trebuie să găsim soluţii alternative, iar una dintre soluţii ar fi intrarea acestor drumuri în regim de întreţinere care să includă şi turnare unui strat de covor astfaltic.
Exemple de drumuri judeţene care necesită modernizare urgentă:
• DJ107P – Gilău –Someşu Rece – Mărişel
• DJ150 – Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu
• DJ109A –Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealu Jurcii
• DJ107M – Luna de Jos – Băişoara – Buru
3. Sistem de management integrat al deşeurilor – o poveste fără sfârşit. Solicităm ca sumele aprobate pentru rezolvarea situaţiei să fie şi cheltuite, iar astfel să încheiem acest episod urât din istoria Consiliului Judeţean Cluj.
4. Tetarom IV – Au fost sume alocate în bugetele ultimilor ani, însă acestea nu s-au cheltuit, iar ca urmare parcul industrial este mai mult decât degradat. Solicităm o informare publică legată de situaţia investiţiei.
Tetarom V – Deşi s-a stabilit că va fi un proiect prioritar în proiectul de buget s-au alocat 0 lei pentru proiectul de investiţie, solicităm alocarea de fonduri pemtru demararea studiilor necesare pentru demararea construcţiei acestui parc industrial.
Tetarom I – Deşi lucrările extinderii parcului industrial Tetarom I au fost finalizate, investiţia nu a fost dată în folosinţă. Solicităm ca acest lucru să fie cât mai repede realizat.
Tetapolis – Solicităm o informare scrisă privind stadiul realizării acestui proiect.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Accident rutier MORTAL pe A1

Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor...

IPJ Cluj revine cu date despre accidentul rutier de la Turda – o femeie a fost rănită

Două autoturisme s-au ciocnit, în această seară, în cartierul...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Workshop de sustinere a refugiatilor din Ucraina, la Cluj Napoca

✅ Primul eveniment de „Coordonare, networking și sprijin a...

Poliția Locală Câmpia Turzii CAUTĂ VOLUNTARI! Accesează articolul să vezi dacă te încadrezi

Serviciul Public Poliția Locală Câmpia Turzii, cu sediul în municipiul...

Judecătorii clujeni nu consideră că a face sex cu un copil e ceva grav…

Pare-se că judecătorii Curții de Apel Cluj nu au...

EXCLUSIV: Citeste CAUZA accidentului rutier de la Viisoara

In incidentul rutier produs intre Viisoara si Tritenii de...
spot_img
spot_imgspot_img

Începând de mâine se intră în țară DOAR pe bază de formular digital

Începând de luni, 20 decembrie 2021, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la...

Ți-e poftă de legume și fructe PROASPETE?

Dacă răspunsul este afirmativ și dacă te-ai săturat de toți bișnițarii de prin piețe sau de toate pesticidele din hypermarketuri, vino la Aniszil Fruct,...

Anunț – Remediere avarie Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 30.06.2020, între orele 09.00 – 18.00, în municipiul Câmpia Turzii. Sunt afectate...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: