spot_img
spot_img

Comunitatea din Mihai Viteazu SE REVOLTĂ împotriva unei decizii luate de Garda de Mediu

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În urmă cu o săptămână, Garda de Mediu Cluj a dat un răspuns foarte controversat, în ceea ce privește poluarea și problemele pe care le ridică, pentru locuitorii din satul Cheia, exploatația de carieră administrată de Saint – Gobain.

Potrivit deciziei remisă de Garda de Mediu, emisiile de praf ale Saint Gobain sunt în limite normale deoarece exploatatorul folosește benzi de exploatație acoperite și au peste 180 de filtre.

De asemenea, cetățenii au raportat camioanele care traversează satul, producând vibrații ale terenului, care afectează structura de rezistență a caselor.

Și această sesizare a fost refuzată de Garda de Mediu, care afirmă că vibrațiile produse de camioane se află … în standardele ISO.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Mihai Viteazu – Gabriela Cândea – a avut o poziție fermă vizavi de decizia Gărzii de mediu. „Sunt dezamagita de raspunsul oferit,sa vina seara la 20.00 sa vada norul de praf care se lasa peste localitatea Cheia. Rusine ,rusine!!!!” – a spus Gabriela Cândea.

În schimb, fostul consilier local și actual președinte al ACS Arieșul Mihai Viteazu, Marian Popescu, dă vina pe cetățeni pentru toată această situație.

„Nimeni, da nimeni, nu i-a obligat pe cei din Cheia să-și vândă pământurile la Sait Gobain. De aici trebuie plecat. Îmi pare sincer rău când văd acel peisaj, ca după bombardament, dar prima dată cei din Cheia trebuie să-și întrebe vecinii de ce au vândut terenul celor de la Saint Gobain iar după aceea trebuie văzut dacă au dreptul să facă ce fac în apropierea unei comunități. Să vedeți peste ceva timp când se vor apuca de exploatat pe cealaltă parte ce se va întâmpla la Cheia dar repet, de ce au vândut localnicii terenul când ei erau la curent că acolo se va face carieră. În rest știți că există soluții dar politica este mare.” – a spus Popescu.

Răspunsul complet al Gărzii de Mediu îl găsiți aici:

Raspuns cu referire la cariera Saint Gobain Products Romania SRL

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

NoMAD Library, în Cheile Turzii

Asociația Exploratorilor Pușcații, susținută de Consiliul Județean Cluj și Primăria comunei Mihai Viteazu, organizează în perioada 25-26 iunie...

Festival Coral „De Sânzâiene” la Mihai Viteazu

Primăria și Consiliul Local Mihai Viteazu, în parteneriat cu Casa de Cultură Mihai Viteazu, organizează un eveniment excepțional,...

Primăria Mihai Viteazu începe distribuirea tichetelor sociale pentru produse alimentare și masă caldă

Persoanele fără adăpost, familiile cu venituri mici și cele monoparentale, cu venituri mici, care nu beneficiază de alocația...

Proiectil de artilerie neexplodat – găsit la Cheia

În jurul orei 15:00 s-a dat alarma în localitatea Cheia, din comuna Mihai Viteazu, după găsirea unui proiectil...
spot_img

Două femei și-un copil bătute într-o măcelărie din Câmpia Turzii

Două femei, dar și un copil în vârstă de doar 2 anișori, au avut parte de o experiență teribilă, sâmbătă dimineața, într-o măcelărie din...
%d bloggers like this: