spot_img

Comuna Ceanu Mare și-a aprobat bugetul pentru 2021

Date:

Share post:

Joi, 15 aprilie, de la ora 14:00, Consiliul Local al Comunei Ceanu Mare s-a reunit în ședință extraordinară.

Două proiecte de hotărâre au avut de dezbătut reprezentanții forului deliberativ al comunei: organigrama Primăriei și bugetul local de venituri și cheltuieli aferent anului 2021.

Capitolul „Venituri” are o valoare de 22.416.489 lei, din care peste 18.000.000 lei sunt fonduri care vin EXCLUSIV din contracte de investiții (capelă, centru medical, rețea canalizare etc).

Practic, Comuna Ceanu Mare are doar puțin peste 2.000.000 de lei care rezultă din impozite, lucru extrem de îngrijorător pentru edilul – Virgil Păcurar.

„Bugetul este unul mic, pe care ne chinuim să-l drămuim, în speranța că nu vom intra în incapacitate de plată. Veniturile care provin din taxe și impozite sunt mici, însă din previziunile noastre există pericolul ca, din cauza greutăților pe care cetățenii le întâmpină în această pandemie, gradul de încasare la bugetul local al taxelor și impozitelor locale să fie de 60, 70 %”, a declarat Virgil Păcurar, în cadrul ședinței de consiliu.

Totuși, lista de investiții aprobată în ședința de Consiliu este una destul de stufoasă, având în vedere bugetul mititel.

Aceasta cuprinde alimentarea cu apă a satelor Boian și Bolduț, Capela Mortuară la Ceanu Mare, Centru Medical Ceanu Mare, dar și achiziționarea unui tractor cu echipamente detașabile.

Evident, consilierii locali au aprobat bugetul în unanimitate, aceștia apreciind modul în care executivul local a ales să drămuiască resursele financiare.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Buget de 25 de milioane de lei, adoptat la Ceanu Mare⁹

Vineri, 27.01.2023, Consiliul Local al Comunei Ceanu Mare s-a...

Un bărbat din Iacobeni va fi dus CU FORȚA la evaluare psihiatrică!

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani,...

Liderul social-democratilor din Ceanu Mare, prezent la Gala Solidaritatii

In aceasta seara, la Cluj Napoca, a avut loc...

Primăria comunei Ceanu Mare: 🇷🇴 Sărbătorim împreună Ziua Națională a României

🔝Mâine, 1 decembrie 2022, Primăria și Consiliul Local Ceanu...
%d bloggers like this: