spot_img

Comuna Ceanu Mare și-a aprobat Bugetul pe 2022 – 70% pentru dezvoltare!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Vineri, 11 februarie 2022, Consiliul Local al Comunei Ceanu Mare a aprobat propunerea primarului, Virgil Păcurar, privind Bugetul Local de Venituri și Cheltuieli aferent anului 2022.

Valoarea veniturilor previzionate în proiectul de Buget este de 7.217.900 lei, dintre care aproximativ 70% este dedicat dezvoltării comunei.

Pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice aferente proiectelor de dezvoltare a comunei s-au alocat peste 500.000 de lei, lucru care i-a impresionat chiar și pe reprezentanții opoziției.

În mijlocul dezbaterilor pe proiect, primarul – Virgil Păcurar – a pus punctul pe „i”.

„O șansă precum Programul de Dezvoltare Anghel Saligny sau finanțările pe Programul Național de Reziliență și Redresare vine odată la șapte-opt ani. Faptul că aceste programe de dezvoltare se finanțează pe principiul primul venit – primul servit ne obligă să lucrăm, să avem studiile de fezabilitate și proiectele tehnice aprobate. Din acest motiv am alocat aceste sume”, a declarat Virgil Păcurar.

De asemenea, Primarul de la Ceanu Mare a dezvăluit faptul că, după o vizită la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a reușit să deblocheze o nouă finanțare.

Este vorba despre suplimentarea sumei privind finanțarea Centrului Medical Ceanu Mare.

În urmă cu 3 ani, Primăria Ceanu Mare a primit 13 miliarde de lei vechi pentru edificarea unui centru medical. Ei bine, valoarea la care a fost licitată lucrarea de edificare a fost de nu mai puțin de 27 miliarde de lei … cu o cofinanțare de peste 51% pentru Primărie – bani pe care Ceanu Mare nu-i avea.

Ei bine, Virgil Păcurar s-a confruntat cu un proces civil, din cauza prostiilor făcute de vechea administrație, însă a reușit să câștige primul termen al procesului cu executantul Centrului Medical, care nu doar că nu a pus o cărămidă la Centrul Medical, dar a acționat Primăria în instanță pentru daune materiale.

După ce a câștigat primul termen al procesului, Virgil Păcurar a obținut finanțarea suplimentară pentru obiectivul de investiții, astfel că există mari posibilități ca în 2022 să se facă o nouă licitație pentru Centrul Medical Ceanu Mare.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Comuna Ceanu Mare – în top 4 al procentului de persoane recenzate în județul Cluj

Participarea la Recensământul Populației și Locuințelor 2021 reprezintă atât o obligativitate, cât mai ales o dovadă de spirit...

Primarul de la Ceanu Mare lovește puternic în problema fondurilor europene: „Dezvoltarea și fondurile europene NU se numără printre prioritățile guvernului. ”

În această seară, Virgil Păcurar, primarul comunei Ceanu Mare, a remis o declarație social-media prin care contestă vehement...

Fotbal Liga a 5-a: Progresul își continuă cursa spre promovare și meciurile cu Sticla Arieșul Turda sau ISCT 1921

Astăzi au fost programate meciurile contând pentru etapa a 16-a din Liga a 5-a, zona Câmpia Turzii, la...

Primarul comunei Ceanu Mare, în vizită la Compania Națională de Investiții

În acest sfârșit de săptămână, primarul comunei Ceanu Mare, domnul Virgil Păcurar, se află într-o vizită de lucru...
spot_img

Conferința ”Turism gastronomic sustenabil in Transilvania” a intrat in linie dreaptă!

Pe 23 mai,  zeci de antreprenori, reprezentanți ai agențiilor de turism, proprietari de restaurante, bucătari, profesori, cercetători și stundenți cu specializări din domeniile turismului...
%d bloggers like this: