27.3 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaCompania de Apă Arieș - lăudată în presa națională pentru proiectele europene...

Compania de Apă Arieș – lăudată în presa națională pentru proiectele europene dezvoltate

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Proiectele cu finanțare europeană dezvoltate de Compania de Apă Arieș sunt de așa mare anvergură, încât inclusiv presa #rezist face referire la el.

Site-ul de știri g4media.ro a realizat un material despre cele două companii de apă care activează la nivelul județului Cluj, respectiv Compania de Apă Arieș și Compania de Apă Someș.


Primul proiect semnat a fost cel care vizează zona Turda-Câmpia Turzii, pe 18 decembrie 2017. Fiind vorba de unul dintre primele proiecte contractate prin POIM 2014-2020, acesta a avut parte de o festivitate, la București, la semnare luând parte și premierul de atunci, Mihai Tudose.
Investiția are o valoare de peste 700 milioane lei (151,3 milioane de euro), fără TVA, dintre care aproape 600 milioane lei fonduri europene, și presupune lucrări de extindere și îmbunătățire a infrastructurii din sectorul de apă și apă uzată pentru peste 100.000 de locuitori. 67,3 milioane de euro vizează rețelele de apă potabilă, iar 84 de milioane, sistemul de canalizare. Localitățile vizate sunt 15, dintre care două municipii și 13 comune: Turda, Câmpia Turzii, Aiton, Călărași, Ciurila, Iara, Luna, Mihai Viteazu, Moldovenești, Petreștii de Jos, Ploscoș, Săndulești, Tureni, Tritenii de Jos și Viișoara.

scrie g4media.ro

Totodată, pe site-ul de știri menționat se arată faptul că, în 2023, județul Cluj va fi primul din România conectat integral la rețele de apă și canalizare.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: