spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Cod galben de precipitații mixte în județul Cluj

ALERT // Ploi abundente, precipitații mixte și strat de zăpadă în nord-est și la munte 
 INTERVAL: 19 noiembrie, ora 15 – 21 noiembrie, ora 23
 
 COD PORTOCALIU
 cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei
 În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, precum și pe versanții sudici ai Carpaților Meridionali, va ploua abundent și se vor acumula cantități însemnate de apă – peste 50-60 l/mp și, pe arii restrânse, 70 l/mp.
 
 COD GALBEN
 cea mai mare parte a țării
 Aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile. În Maramureș, vestul, sud-vestul și nordul Transilvaniei, cea mai mare parte a Banatului și Munteniei, sud-estul Olteniei și în partea central-sudică a Moldovei, ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula cantități de apă în jurul a 25-35 l/mp, iar pe alocuri 40-45 l/mp.
În sud-estul teritoriului, ploile vor avea și caracter de aversă și temporar, cu o probabilitate mai ridicată în cursul zilei de luni, pot fi însoțite de descărcări electrice.
 
 În nordul Moldovei și în zonele montane vor fi precipitații mixte, predominant ninsori în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie). Se va depune strat de zăpadă, efemer în zonele joase de relief, în general de 5-8 cm, mai consistent la munte, spre 15-20 cm, iar în special pe crestele Carpaților Meridionali, poate depăși 30 cm. Pe alocuri vor fi condiții de polei sau ghețuș.
– – –
 Notă: luni, 21 noiembrie, precipitații slabe sub formă de lapoviță sau ninsoare se vor semnala, local și temporar, și în nordul și estul Transilvaniei.
spot_img
spot_img
spot_img