spot_img
spot_img

CJ Cluj: Peste 100 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor județene

spot_img

  Consiliul Județean Cluj continuă, și în 2022, seria investițiilor în infrastructura rutieră a județului, în bugetul propriu fiind aprobate atât lucrări de întreținere, cât și de modernizare a rețelei de drumuri județene.

Pentru realizarea acestor lucrări, forul administrativ județean a alocat fonduri extrem de consistente, respectiv 75.000.000 de lei. Din această sumă, 60 de milioane de lei revin întreținerii drumurilor județene iar 15 milioane de lei au fost alocați pentru finanțarea lucrărilor de modernizare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Până la finalul acestui an ne propunem un plan extrem de ambițios, acela de a asfalta toate drumurile și sectoarele de drumuri județene care nu dispun în acest moment de un strat de asfalt. Vorbim, astfel, de cca. 100 de km, cifră care poate varia în funcție de analiza pe care o vom face la finalul sezonului rece și care va arăta starea tehnică la zi a rețelei de drumuri județene. În paralel, ne dorim să extindem în cât mai multe localități programul de modernizare a trotuarelor și acceselor în curțile gospodăriilor situate de-a lungul drumurilor județene”.

Astfel, în baza Programului de întreținere sunt prevăzute intervenții pe nu mai puțin de 53 de sectoare de drumuri județene, în timp ce Programul de investiții prevede continuarea lucrărilor deja începute. În acest sens, în anul 2022 vor fi reluate lucrările pe patru drumuri județene iar pe un altul vor debuta în acest an. Totodată, vor continua și lucrările de reabilitare a 5 poduri cuprinse în rețeaua rutieră aflată în administrarea forului administrativ județean.

În plus, Consiliul Județean Cluj a depus spre finanțare prin programul guvernamental „Anghel Saligny” cereri a căror valoare nerambursabilă solicitată este de aprox. 90 de milioane de euro. Sunt vizate, astfel, 17 obiective de infrastructură, din care 13 drumuri județene în lungime de cca. 80 km și patru poduri.

La acest moment, aproximativ 90% din totalul celor 1.250 de km de drumuri județene se prezintă în condiții corespunzătoare desfășurării circulației rutiere, beneficiind de cel puțin un strat de asfalt.

 

Biroul de presă
10 februarie 2022

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Cum să faci așa ceva? Patinoar cu copaci, în județul Cluj

Probabil cel mai retardat patinoar din România se construiește...

Daghemana angajează la Câmpia Turzii: Șofer categoria D și Paznic de noapte

Societatea comercială Daghemana angajează la Câmpia Turzii: » șofer categoria D» paznic...

Festivalul Concurs, “Episcop Nicolae Ivan”

Elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Campia Turzii au participat...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Tânăr din Câmpia Turzii arestat pentru un furt de 28.000 de lei

Un tânăr din județul Cluj a fost identificat de...

Ha! Țările care „ne dau lecții” de luptă împotriva corupției sunt campioanele evaziunii fiscale

Narcis Someșfălean, om de afaceri, antreprenor și cunoscător într-ale...

Pentru Câmpia Turzii eroii nu mor niciodată

Titlul acestui comunicat reprezintă crezul de veacuri după care...

La Luna, Ziua Națională se cinstește așa cum se cuvine

Primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, este recunoscut ca un...
spot_img
spot_imgspot_img

Posta Română la datorie

Poşta Română a contribuit mereu la crearea unor legături permanente între oameni. Fie că vorbim de viaţa noastră personală, fie că vorbim de cea...

Vezi cum opinează prefectul de Cluj despre deschiderea secției Covid-19 la Turda

În contextul în care județul Cluj a ajuns în situația alarmantă de a mai avea 2 locuri libere pe secțiile ATI a spitalelor Covid-19,...

USR își înființează filială la Câmpia Turzii

La un an și câteva luni de la alegerile parlamentare, USR a luat decizia de a înființa o filială la Câmpia Turzii. „USR vine la...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: