spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Ciolacu dotează pe dracu! Iată adevărul din spatele dezinformării lui Petre Pop!

spot_img

În ultimele două luni, „departamentul de comunicare a PSD Câmpia Turzii” – noua poreclă a lui Petre Pop, a demarat o acțiune masivă de dezinformare și propagandă înșelătoare.

Cea mai recentă formă de dezinformare este cea potrivit căreia Marcel Ciolacu ar fi cel care dotează școlile din Câmpia Turzii.

„Guvernul Marcel Ciolacu a dat undă verde pentru demararea unui proiect esențial pentru viitorul învățământului preuniversitar din municipiul Câmpia Turzii.
Prin acest proiect, în valoare de 7.658.707,64 lei, se urmărește îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin dotarea unităților de învățământ cu mobilier modern și echipamente digitale avansate.

Obiectivul principal al proiectului este să le asigure elevilor și cadrelor didactice condiții optime de învățare și predare, contribuind astfel la creșterea calității actului educațional.
Astfel, în cadrul acestui proiect, se vor achiziționa dotări precum: table interactive, videoproiectoare de ultimă generație, tablete și sisteme de videoconferință. Aceste resurse digitale vor facilita procesul de predare prin metode moderne și interactive, adaptate cerințelor educației secolului XXI.

Prin implicarea în acest proiect, Guvernul Marcel Ciolacu reafirmă angajamentul față de dezvoltarea durabilă a învățământului și investește în viitorul tinerilor din Câmpia Turzii.
Ministerul Educației și Ministerul Dezvoltării au colaborat îndeaproape pentru a crea un plan detaliat, asigurând astfel implementarea eficientă și transparentă a proiectului.
Proiectul, în valoare de 7.658.707,64 lei vizează achiziționarea de dotări mobilier și elemente digitale (table interactive, videoproiectoare, tablete sau sisteme de videoconferință) pentru următoarele unități de învățământ:
# Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”;
# Grădinița cu program prelungit „Pinocchio”;
# Liceul Teoretic „Pavel Dan”;
# Grădinița cu program prelungit „Lumea Prichindeilor”;
# Școala Gimnazială „Avram Iancu”
# Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”.

”, este informația postată public de  Departamentul de comunicare al PSD CÂMPIA TURZI. 

Lăsând la o parte faptul că mai bine de o jumătate din informațiile prezentate de „departamentul” Petre Pop sunt copiate, efectiv, de pe comunicatul Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, la care a fost adăugată propaganda pro-Ciolacu, problema e alta!

NU este prima dată când Petre Pop emite asemenea informații false și cu rol de dezinformare.

În urmă cu o lună, același „departament” Petre Pop, a declarat că „Guvernul Ciolacu” construiește 30 de locuințe pentru tineri, la Câmpia Turzii.

„✅ Guvernul Marcel CIOLACU susține financiar construirea a 30 de locuințe pentru tineri, cu fonduri PNRR, la Câmpia Turzii
🍀investiție în valoare de 14.364.726,58 lei. Cu aceste resurse financiare se va demara proiectul “Construirea a 30 de unități locative destinate tinerilor marginalizați din Municipiul Câmpia Turzii, pe strada Laminoriștilor, nr. 145”.
➡️Noul proiect PNRR susținut de Guvernul CIOLACU are menirea de a contribui la generarea de șanse pentru tinerii noștri, pentru că ne preocupăm, în permanență, de siguranța și bunăstarea tuturor categoriilor sociale și de vârstă din municipiul nostru.
📈Este un demers esențial, atât pentru tinerele generații, cât și pentru dezvoltarea zonei unde va fi implementat! 30 de locuințe noi pot crea un vad bun pentru societăți comerciale, pot genera de locuri de muncă si crește calitatea vieții în zonă.
🆙️Vă reamintim că acestea sunt primele unități locative pe care le construiește municipalitatea din Câmpia Turzii după cele susținute tot de un Guvern PSD și anume blocurile ANL 2002 și ANL 2004”

Ei bine, realitatea este ALTA!

Contractul de finanțare aferent proiectului PNRR “Construirea a 30 de unități locative destinate tinerilor marginalizați din Municipiul Câmpia Turzii, pe strada Laminoriștilor, nr. 145”, a fost semnat la data de 07.12.2022, împreună cu domnul Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, din Guvernul condus de domnul Nicolae CIUCĂ!

Cererea de finanțare aferentă proiectului „Dotarea Untiăților de Învățământ Preuniversitar din Municipiul Câmpia Turzii” a fost acceptată la finanțare în 19 mai 2023, iar semnarea a avut loc în data de 16.08.2023, ÎNSĂ inițiativa guvernamentală în acest sens a fost lansată în ianuarie 2023, în timpul aceluiași guvern, condus de domnul Nicolae CIUCĂ.Precizăm că fondurile din PNRR nu sunt din buzunarul premierului și nici din Bugetul României, sunt fonduri aprobate de către Uniunea Europeană, iar autoritățile Statului Român au atribuții doar în ceea ce privește GESTIONAREA lor.

De asemenea, am solicitat un punct de vedere din partea primarului, Dorin Lojigan, în legătură cu „retorica” emisă de către cei de la PSD.

Primăria Municipiului Câmpia Turzii va întreprinde toate demersurile administrative, legale, în vederea obținerii de resurse pentru implementarea de proiecte de investiții și acte normative sau strategii necesare dezvoltării orașului. Implicarea Guvernului în dezvoltarea unităților administrativ – teritoriale este un aspect relativ – de obicei – de facțiuni politice disperate după capital de imagine. Dacă un UAT nu depune un proiect de dezvoltare spre finanțare, Guvernul nu are nicio pârghie legislativă prin care să intervină. Astfel, de cele mai multe ori, meritul pentru dezvoltarea locală aparține autorității locale, nicidecum Guvernului. De la preluarea mandatului de premier, domnul Marcel Ciolacu nu s-a întâlnit cu niciun angajat al Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, deci … mă întreb retoric, unde este această „preocupare constantă” față de interesele municipiului?

Independent de aspectul politic, CETĂȚENII, sunt cei care plătesc taxe și impozite locale și e normal ca TOT EI SĂ AIBĂ AȘTEPTĂRI DE LA NOI. Guvernele vin și pleacă, politicienii la fel, dar comunitățile dăinuie! Câmpia Turzii va exista și peste 10 și peste 50 și chiar peste 100 de ani, iar noi – cei aleși de oameni – răspundem în fața OAMENILOR! Sunt conștient că pentru unii politica este mai importantă decât demnitatea umană, dar nu și pentru mine!”. a declarat edilul.

 

spot_img
spot_img
spot_img