spot_img
spot_img

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” – un deceniu de funcționare și peste 5.800 de pacienți tratați

spot_img

Miercuri, 9 noiembrie a.c., în ziua de prăznuire a Sfântului Nectarie, se împlinesc 10 ani de la sfințirea și inaugurarea Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Cifrele vorbesc de la sine și dovedesc, o dată în plus, necesitatea și utilitatea unui astfel de Centru. Este extrem de important ca persoanele ce se confruntă cu boli cronice progresive să poată fi îngrijite în mod corespunzător și să beneficieze de toată atenția și sprijinul de care au nevoie. Doresc să transmit întregii echipe a Centrului sincere mulțumiri pentru tot ceea ce fac, multă putere de muncă, în continuare, și multă sănătate tuturor celor aflați în situații medicale dificile.”

Consiliul Județean Cluj s-a implicat activ încă de la început în demersul de înființare a Centrului de Îngrijiri Paliative, sens în care în anul 2007 a pus la dispoziție, în mod gratuit, terenul necesar derulării proiectului, unic în această zonă a Transilvaniei. Astfel, unitatea dedicată pacienților cu afecțiuni oncologice sau alte afecțiuni grave a fost inaugurată în anul 2012.

Susținerea acordată de Consiliul Județean Cluj Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a continuat prin recenta aprobare, în luna octombrie a.c., a punerii la dispoziția Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, tot în mod gratuit, a unui alt teren necesar în scopul extinderii așezământului. În suprafață de 800 de metri, terenul se află în proprietatea forului administrativ județean. Astfel, prin construirea unei noi clădiri adiacente, capacitatea Centrului va crește cu 50%.

În cei zece ani trecuți de la înființare, în cadrul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca au fost internați nu mai puțin de 5.890 de pacienți. Media unui episod de îngrijire a fost de 17,8 zile, iar rata de utilizare a paturilor a fost una extrem de ridicată, de 87%.

În prezent, unitatea cuprinde 40 de paturi în regim de spitalizare continuă, farmacie cu circuit închis, un centru de zi, un paraclis și o sală de conferințe. Scopul Centrului este de a asigura asistență medicală, spirituală, psihologică şi socială pacienților cu boli cronice progresive, în special oncologice, în stadii avansate de evoluție.

 

 

Biroul de presă

9 noiembrie 2022

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

Politistii au luat la control comerciantii ilegali de artificii

Polițiștii din Alba au continuat controalele la societățile comerciale...

Mormant PROFANAT la Luncani

O persoana de sex feminin din Luncani, comuna Luna,...

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

10 ani de închisoare pentru pastorul din Ocna Mureș care și-a violat nepotul

Pastorul olandez din Ocna Mureș care și-a violat nepotul...

Război pe piața vânzărilor online – CEL.ro a dat în judecată eMag

CEL.ro a dat în judecată eMag pentru încălcarea legii...

Accident la Turda – un motociclist a fost accidentat grav de un șofer indisciplinat

Un motociclist din Sibiu a fost rănit, astăzi, într-un...

Bogdan Ursuleanu urmeaza sa fie demis de la API

Consiliul local Turda a fost convocat intr-o sedinta extraordinara...

Citește când va avea loc înmormântarea lui Florin Bătinaș

În această seară, de la ora 17:00, a început...
spot_img
spot_imgspot_img

Drepturile fundamentale ale consumatorilor, o preocupare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

În contextul creșterii exponențiale a dinamicii economice și comerciale, respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor constituie o preocupare pentru instituțiile abilitate ale statului român. Astfel,...

Perchezitii acasa la doi turdeni! Vezi de ce sunt acuzati!

La data de 18 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 6 Poliție au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele a...

Fabrica Bosch din Cluj angajează

Compania caută persoane cu grad diferit de expertiză, în producţie, în domeniul tehnic şi comercial  Bosch organizează două evenimente de recrutare şi informare în incinta...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: