spot_img

Ce trebuie să conțină un rucsac de urgență ?!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Situația incertă cu care se confruntă Europa ne determină să fim, tot timpul, pregătiți în caz de urgență. Dar … ce este un rucsac de urgență? 

Pentru a fi pregătiți, indiferent de situație, este bine să aveți în casă un rucsac pe care să-l luați rapid, la voi dacă trebuie să vă părăsiți casa, orașul sau țara.

Un rucsac de urgență trebuie să conțină:

  • Apă potabilă: asigurați pentru fiecare persoană câte doi litri pe zi. Depozitaţi apa într-un loc rece, întunecos și înlocuiţi-o la fiecare 6 luni.
  • Hrană: alimente compacte și ușoare care nu necesită preparare, cum ar fi: cutii de conserve, alimente deshidratate, batoane energizante, biscuiţi de secară, precum și alimente pentru nevoi speciale: mâncare pentru bebeluși, lapte etc..
  • Trusă de prim ajutor care să conţină: medicamentele personale, analgezice, antiseptice.
  • Aparate utile: aparat radio cu baterii de schimb, lanternă, un fluier (semnalul convenţional în caz de urgenţă este de fluierături scurte).
  • Articole de igienă: hârtie igienică, șervețele umede, batiste de hârtie, săpun, pastă și periuţă de dinţi, pieptene, saci menajeri etc.

Rucsacul de urgenţă trebuie amplasat într-un loc accesibil, cunoscut de toți membrii familiei, cât mai aproape de ieșire, pentru a putea fi ușor luat în cazul unei evacuări.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cea mai mare galaxie din Univers a fost descoperită recent – mai contestă cineva existența extratereștrilor?

Universul, cosmosul sau „marele întuneric” - oricum i-ai spune, este o vastă întindere de spațiu, materie, antimaterie și...

Nu toți copiii au amintiri plăcute de Paști

Pentru majoritatea copiilor, sărbătorile de Paști sunt frumoase, cu cadouri și tradiții spectaculoase, însă există și copii pentru...

Cea mai ciudată poză de până acum! Ce credeți că este?

Jurnalistul, Vlad Petreanu, de la Europa FM, a publicat, ieri, fotografia atașată acestui articol, însă n-o să ghicești...

Intervenție EMOȚIONANTĂ pentru un echipaj SMURD, la Măguri Răcătău

Echipajul SMURD de la Garda de Intervenție Gilău a avut parte de o misiune memorabilă în localitatea Măguri...
spot_img

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene închise sau blocate traficului rutier

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marţi, 11 decembrie 2018, pe raza judeţului...
%d bloggers like this: