fbpx
spot_img
spot_img

Ce NU trebuie să ignori când îți alegi televizorul. Funcții și caracteristici importante ale unui smart TV

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Pentru mulți oameni, alegerea televizorului nu este o sarcină tocmai ușoară. Pentru că tot se apropie Black Friday și poate ai în plan să achiziționezi unul nou, merită să știi lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare când te gândești să faci această investiție.

Dacă intenționezi să te ghidezi doar după marca, dimensiunea sau costul aparatului, probabil îți vei da seama foarte repede că nu a fost o idee tocmai bună.

Funcții și caracteristici importante, care nu trebuie ignorate când îți alegi un smart TV

Dimensiunea ecranului este foarte importantă când vorbim despre televizoarele smart. Cu siguranță îți dorești un ecran cât mai mare, dar trebuie să iei în calcul și locul unde vei amplasa aparatul. În multe cazuri, mai ales în cazul cumpărăturilor online, oamenii tind să nu fie atenți la dimensiunea lucrurilor.

Totodată, e bine să calculăm cu atenție și mărimea camerei în care vom amplasa TV-ul. Unul foarte mare nu se va integra bine într-o încăpere mică, iar apropierea exagerată de ecran îți poate cauza o stare de oboseală.

Rezoluția imaginii și tehnologia sunt și ele esențiale când vine vorba de un televizor smart, iar pe Ideall.ro ai de unde alege. Cu toate acestea, mulți oameni nu pot să facă diferența între unele dintre cele mai noi tehnologii: QLED și OLED.

Prima dintre ele iluminează pixelii prin backlight. Ulterior, în fața acestora apare Q-ul, adăugând o peliculă „quantum dot”, pentru o culoare cu o mai mare acuratețe. Această tehnologie este ideală pentru oamenii care vor să se joace jocuri video sau să urmărească diverse sporturi.

Tehnologia OLED oferă imagini utilizând pixeli auto-luminiscenți, care, spre deosebire de QLED-uri, nu au iluminare de fundal. Acest lucru permite afișarea unor culori închise mai intense, iar contrastele ies în evidență. Este ideală pentru persoanele care vizionează seriale sau filme.

Conexiunile sunt printre elementele de bază ale unui televizor smart. Trebuie să te asiguri că aparatul pe care îl vei achiziționa are suficiente porturi HDMI și USB pentru toate dispozitivele pe care dorești să le conectezi, fie că sunt difuzoare audio sau console video.

Sistemul de operare: te va ajuta să ai o interfață mai bună atunci când cauți aplicații sau sunt necesare optimizări de securitate. La televizoare, lucrurile sunt mai complexe decât în cazul telefoanelor mobile, unde ai de ales între Android și iOS. În general, marii producători optează pentru un sistem propriu de operare sau aleg Android TV, cu serviciile Google incluse. De cealaltă parte, mărcile mai puțin dezvoltate apelează la sisteme de operare mai ieftine sau merg pe un Android fără licență, caz în care nu se poate accesa Google Play Store.

Prețul: de multe ori, este un factor decisiv când vine vorba de alegerea unui televizor. Totuși, înainte de a te decide cu privire la un echipament foarte scump, verifică cu atenție informațiile despre producător și calitatea produselor oferite și, de asemenea, asigură-te că este cea mai potrivită alegere pentru nevoile tale.

Televizorul smart este o investiție destul de serioasă și un aparat care face diferența în casa ta. Înainte să faci alegerea, analizează cu atenție ce ți s-ar potrivi mai bine. În cazul în care nu reușești să te hotărăști, poate ar fi bine să ceri ajutorul cuiva care se pricepe în domeniu.Sursa foto: Pexels.com

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: