17.1 C
Turda
Tuesday, August 2, 2022
spot_img
HomeCluj NewsCe mai caută ăștia în Parlament?

Ce mai caută ăștia în Parlament?

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Presa clujeană a realizat o analiză a activității întreprinse de parlamentarii clujeni, în 2018.

De departe, „demnitarii” clujeni cu cea mai slabă activitate sunt Steluța Cătăniciu, președinta ALDE Cluj și Csoma Botond, de la UDMR.

Ajunsă pe loc eligibil a listei ALDE pentru parlamentarele din 2016 prin activități de „persuadare” a lui Călin Popescu Tăriceanu, Steluța nu se prea rupe într-ale activităților parlamentare, după cum dezvăluie Gazeta de Cluj.

„Chiar dacă în Consiliul Local Cluj-Napoca Steluţa Cătăniciu părea că mai mişcă câte un deget ca şi consilier, în Parlament este mai tăcută, prezenţa ei fiind aproape inexistentă. Cea mai evidențiată activitate pe care o are în momentul de faţă este la Antena 3, unde se laudă cu realizările ei. Cătăniciu a început chiar să folosească reţelele de socializare ca să işi anunţe prezenţele la emisiunile de la Antena 3. Cătăniciu nu a avut nici măcar o singură interpelare în acest an.”, se arată în sursa citată.

Pe de altă parte, liderul UDMR-ului clujean pare să fi uitat de minoritatea care l-a trimis la București.

Astfel, maghiarul reformator s-a transformat într-un parlamentar tipic, în deplină concordanță cu stereotipurile de genul „dorm în parlament” sau „nu fac nimic tot mandatul”.

„Deşi deputatul Csoma Botond a început cu dreptul, având în anul 2017 şapte interpelări, anul acesta pare că şi-a luat pauză, având o singură interpelare.  Aceasta a fost adresată Ministrului Transporturilor, Rovana Plumb, referitor la Situația drumului național 75, Cluj-Napoca, și anume “Având în vedere situația prezentată mai sus, doresc să vă întreb dacă există vreun plen concret de reabilitare a acestui drum și dacă da, în ce fază de implementare se află acesta?””, scrie Gazeta de Cluj despre deputatul UDMR.

Dintre parlamentarii clujeni, cei mai activi au fost, în 2018, Cristina Burciu – PSD, Horia Nasra – PSD, Sorin Moldovan – PNL și parlamentarii USR, Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: