27.9 C
Turda
Tuesday, August 2, 2022
spot_img
HomeCluj NewsCe înseamnă „Spital monobloc”?

Ce înseamnă „Spital monobloc”?

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

În această după-amiază, ca urmare a conferinței de presă organizată de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, în spațiul public a apărut informația potrivit căreia „Spitalul Monobloc pentru copii va fi realizat în cartierul Borhanci”.

De început, să vorbim despre conceptul „monobloc”.

Actualmente, copiii județului Cluj sunt tratați în trei clădiri diferite, în care funcționează secțiile Spitalului Județean de Pediatrie.

Prin realizarea spitalului monobloc, nu numai că se vor reuni toate secțiile în aceeași clădire și toți medicii vor fi în aceeași clădire și toate analizele vor putea fi făcute în aceeași clădire, dar copiii vor beneficia de un loc nou, curat și sigur, care să-i protejeze de infecțiile nozocomioale.

Desigur, având în vedere cazul Hexi-Pharma, în România nu ești „safe” împotriva infecțiilor decât după ce mori, indiferent de spitalul de stat în care îți tratezi bolile.

Avem foarte clar conturat calendarul de realizare a proiectului, sens în care intenționăm ca până la sfârșitul anului să obținem inclusiv autorizația de construire. Ulterior, după parcurgerea procedurii de licitație, ne propunem ca  Spitalul Pediatric Monobloc să fie construit în maxim doi ani de la semnarea contractului de execuție, la fel cum am procedat în cazul edificării stadionului. În mod evident, spitalul va beneficia de cea mai modernă aparatură medicală, conform celor mai exigente normative europene din domeniu“. a declarat Alin Tișe.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: