spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Ce de gasca sunt parlamentarii puterii cu mafia gunoaielor

Ce s-a întâmplat astăzi în comisia de mediu este o aberație fără limite.    

 

Astăzi, în comisia de mediu, majoritatea PSD, PNL și UDMR au votat un amendament toxic prin care condiționează sancționarea penală pentru infracțiunile de gestionare a deșeurilor DOAR ,,atunci când cantitatea sau impactul asupra mediului sau asupra vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor nu poate fi neglijată”.   

 

Adică, mai nou, ca să fie sancționat cineva pentru arderi ilegale, de exemplu, procurorii ar trebui să dovedească că impactul arderilor ilegale din cauza respectivă asupra mediului sau sănătății noastre nu poate fi neglijat. Înainte era suficient, așa cum este și normal, să fi fost descoperite arderile ilegale. Și așa, vedem și noi cât de rar primesc amenzi cei care, de exemplu, ne sufocă în fiecare zi arzând ilegal deșeurile în jurul Bucureștiului.    

 

Dacă sunt îngropate ilegal deșeurile, înainte trebuia doar constatat asta. Acum trebuie să arate procurorul că infracțiunea a avut și un impact important asupra mediului sau al sănătății noastre.    

 

Adică orice, doar să punem cât mai multe bariere înaintea sancționării celor care ne îmbolnăvesc în fiecare zi. În România mor anual prematur 23.000 de români din cauza poluării. 

 

Poluarea e legată, de multe ori, de cât de dezastruos gestionăm deșeurile din România: arderi ilegale de deșeuri, depozitarea ilegală de deșeuri, eliminarea deșeurilor în afara locurilor autorizate etc.    

 

Era greu și înainte să fie sancționate infracțiunile pe gestionarea deșeurilor. Prin votul de azi din comisia de mediu PSD, PNL și UDMR s-au asigurat că de azi e și mai greu. Pur și simplu nu le pasă de sănătatea voastră.

spot_img
spot_img
spot_img