fbpx
spot_img

Câte zile libere au bugetarii în 2023

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Potrivit Codului Muncii există 16 zile în acest an considerate sărbători legale, în care nu se lucrează, însă doar 12 dintre acestea vor pica în mijlocul săptămânii, fiind cu adevărat zile libere pentru români.

Câte zile libere vor avea bugetarii în 2023

Pe lângă cele 12 zile libere, bugetarii vor avea parte de trei zile libere de tip ”punte”, decise de Guvern, pentru a lega acele zile de weekend și pentru a oferi mai multe minivacanțe oamenilor.

Așadar, românii se vor bucura de nu mai puțin de șase minivacanțe de patru zile, atunci când zilele libere sunt precedate sau urmate de zile de weekend. Este vorba, în concluzie, de 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor), 1 iunie (Ziua Copilului), 15 august (Adormirea Măicii Domnului), pe lângă minivacanțele de Paște, Ziua Națională și Crăciun.

Potrivit Codului Muncii, citat de News.ro, zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt zilele de 1, 2, 24 ianuarie, 14, 16, 17 aprilie, 1 mai, 1, 4, 5 iunie, 15 august, 30 noiembrie, 1 decembrie, 25, 26 decembrie. Guvernul a transmis că zilele de 23 ianuarie ,2 iunie și 14 august vor fi zile libere care vor fi recuperate corespunzător.

Mai exact, instituțiile își vor prelungi timpul de lucru până la 28 februarie, 30 iunie și 31 august, potrivit deciziei Executivului. Între timp, zilele de 2 și 24 ianuarie, 14 şi 17 aprilie, 1 mai, 1 și 5 iunie, 15 august, 30 noiembrie, 1 decembrie, 25, 26 decembrie pică în cursul săptămânii şi vor beneficia de zile ”punte” pentru a le lega de weekend și a oferi ”minicavanțe” bugetarilor.

Pe lângă cadoul zilelor libere, politicienii din România au promis și că anul 2023 va fi unul mai bun, cum e și cazul președintelui Klaus Iohannis care s-a adresat națiunii în ultima zi din 2022.

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Iată DE CE profitul Salinei Turda va fi mai mic în 2023, deși veniturile vor crește

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local ,care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la...

Cod galben de vant in judetele Cluj si Alba

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica...

Cat timp au stat politistii in fata apartamentului in care un copil a fost omorat? IPJ TACE!

Au trecut mai bine de 8 ore de cand IPJ ALBA refuza, efectiv, sa raspunda la o intrebare...

Razie a polițiștilor la Turda

  În cursul zilei de ieri, 25 martie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiștii rutieri, de ordine publică și...
%d bloggers like this: