spot_img
spot_img

Câștigătorii Concursului Național „Mesajul meu antidrog” – faza județeană, premiați de Consiliul Județean Cluj

spot_img

        Joi, 24 noiembrie a.c., la sediul Consiliului Județean Cluj a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor fazei județene a Concursului Național „Mesajul meu antidrog”, ediția a XIX – a.

Ceremonia a fost organizată de forul administrativ județean împreună cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj-Napoca și Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Astfel, în cadrul evenimentului, vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Vákár István, a înmânat diplome și premii elevilor ale căror lucrări s-au clasat pe Iocurile I, II și III. Totodată, celor care au trimis propuneri le vor fi oferite diplome de participare.

Premiile acordate au constat în trotinete pentru locurile I, hoverboard-uri pentru locurile II și mingi pentru ocupanții locurilor III, acestea fiind achiziționate din fondurile special alocate de Consiliul Județean, din bugetul propriu al instituției.

În acest an s-au înscris la concurs 360 de cursanți ai instituțiilor de învățământ preuniversitar din județul Cluj, care au realizat creații precum film de scurt metraj, spot antidrog, eseu literar și arte vizuale – grafică, pictură și fotografie.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István: „Unele dintre cele mai de succes măsuri folosite în lupta împotriva consumului de droguri se axează pe prevenție. Este deosebit de important ca societatea și, în special, tinerii, să conștientizeze efectele nocive ale utilizării substanțelor interzise, motiv pentru care vom susține în continuare acțiunile privind reducerea și combaterea acestui fenomen.”

            Scopul proiectului de tradiție „Mesajul meu antidrog” vizează creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a populației școlare în vederea neînceperii consumului de substanțe halucinogene, dezvoltarea unor atitudini și practici de viață sănătoasă, respectiv reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul tinerilor.

 

 

Biroul de presă

24 noiembrie 2022

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DE COMBUSTIBIL

În această dimineaţă, poliţiştii din Alba efectuează 15 percheziţii...

Mesaj emoționant adresat Spitalului Municipal Turda de către fiica unei supraviețuitoare COVID-19

În timp ce „șoșoniști” fără educație urlă „asasinii!” în...

Transplant de cord la Targu Mures

Astazi a fost programat un nou transant de cord...
spot_img
spot_imgspot_img

Avram Gal, vicepreședintele ALDE, a întreprins o vizită de lucru în SUA: “Dezvoltarea infrastructurii critice din România este elementul cheie de la care am...

Una dintre cele mai importante componente ale activității mele politice o reprezintă relația cu mediul de afaceri internațional și consolidarea legăturilor cu comunitatile de...

Din cauza vremii nefavorabile, acțiunea de plantare programată pentru mâine, la Triteni, se amână

Ziua de sâmbătă, 24 martie, era programată pentru o acțiune de împădurire a 4 hectare de teren, în comuna Tritenii de Jos. Evenimentul era organizat...

S-a instalat gerul, însă nu va dura mult și temperaturile vor reveni pe plus

Deși temperaturile au scăzut, în ultima perioadă, ajungând local și la -10 grade, în următoarele zile se anunță o nouă perioadă cu vreme bună,...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: