spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Cărucioarele pentru bebeluși NU VOR FI INTERZISE ÎN TURDA

Ieri dimineață am publicat un proiect de hotărâre locală, cu caracter normativ, pe care administrația locală a Municipiului Turda l-a lansat în dezbatere publică.

Este vorba despre acel proiect care vizează interzicerea mijloacelor de transport cu tracțiune animală, precum și a celor împinse cu mâna, pe mai multe străzi din municipiu, printre care Republicii, Ștefan cel Mare, Piața Romană, Câmpiei, Dr. Ioan Rațiu, General Dragalina, străzile mari ale Turzii, unde traficul este intens și unde astfel de mijloace de transport devin adevărate hazarde pentru ceilalți participanți la trafic.

În presa locală a apărut ideea potrivit căreia, pe acele străzi ar putea fi interzis și accesul cărucioarelor destinate bebelușilor, lucru fals și neadevărat (ne asumăm pleonasmul), în contextul în care acest act normativ, supus spre dezbatere publică, se referă strict la mijloacele de transport care se deplasează PE CAROSABIL.

Nu suntem experți în legislație rutieră și nici în cea privind creșterea bebelușilor, dar n-am văzut niciodată vreo mămică să-și transporte copilașul, cu căruciorul, pe carosabil.

Defapt, știm vreo 2-3 polițiști locali care ar și interveni și le-ar îndemna pe eventualele mămici să folosească trotuarul, dacă vor să-și transporte odraselele.

Ca atare, dragi turdeni, nimeni nu va interzice transportul bebelușilor pe trotuar, așa cum se arată în articolele ștrengare ale jurnaliștilor pe care nu-i citește decât vreo 2-3 pe zi.

spot_img
spot_img
spot_img