fbpx
HomeStiri - nationalCărțile de identitate românești vor fi semnificativ mai mici!
spot_img
spot_img

Cărțile de identitate românești vor fi semnificativ mai mici!

- Publicitate -
spot_img

Se discută deja de câțiva ani de schimbarea actelor de identitate în România, iar din luna august 2021 vei putea avea o carte electronică de identitate cu beneficii semnificative în fața buletinului actual.

Pentru facilitarea implementării noului document, pe parcursul zilei de ieri, Guvernul a adoptat o Hotărâre de Guvern care stabilește, printre altele, forma și conținutul cărții electronice de identitate, a cărții de identitate simplă, precum și a cărții de identitate provizorii. Orice persoană din România va putea opta pentru oricare dintre cele trei, la scurt timp după ce se va asigura infrastructura tehnică necesară emiterii lor. Există însă o mențiune importantă, doar cu ajutorul noi cărți electronice de identitate vei putea călători în UE, buletinul actual nu va mai putea fi folosit.

„Noua carte de identitate electronică, pe care cetățenii români o vor putea solicita începând cu luna august, va avea dimensiuni reduse faţă de actualul document și va conține elemente de securitate care vor asigura posesorilor garanția că identitatea nu le poate fi furată, iar instituțiilor publice sau private certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe acest document”, a declarat miercuri Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Practic, noile cărți de identitate vor putea fi dobândite de cetățenii români începând cu luna august, indiferent dacă documentele vechi de identitate mai sunt, sau nu, valabile.

Cartea electronică de identitate românească conține toate elementele de securitate obligatorii prevăzute de Regulamentul (UE) 2019/1157 al Parlamentului European și al Consiliului privind consolidarea securității cărților de identitate ale cetățenilor Uniunii și a documentelor de ședere eliberate cetățenilor Uniunii și membrilor de familie ai acestora care își exercită dreptul la liberă circulație.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: